NØGLEN TIL PERSONLIG STYRKE - Værdier og overbevisninger Kilden til Succes eller fiasko.

Skrevet d. 19-5-2016 13:21:18 af Dorthe Albæk - Coach

NØGLEN TIL PERSONLIG STYRKE - Værdier og overbevisninger

Kilden til Succes eller fiasko.

Har du nogen sinde tænkt på, at dine egne værdier og overbevisninger kan være med til at forme dig, så du enten opnår succes eller fiasko?

Værdier: Værdier er den følelsesmæssige tilstand som (baseret på vores livserfaring) er vigtigst for os at opnå eller undgå. Den eneste måde, hvor vi på lang sigt, kan føle os glade og opstemte, er ved at leve i overensstemmelse med vores sande værdier.

Overbevisninger: En tro er en følelse af vished om/meningen med noget. Dine overbevisninger afgør, hvorvidt du har lyst til at efterkomme dine værdier - de kan enten begrænse eller gøre dig fri.

”Hvis du kender en persons værdier, kan du med stor sikkerhed forudsige den grundlæggende retning af deres liv. ”

  •     Værdier er den tilstand, som vi bevæger os hen imod (for at få tilfredsstillelse), eller at vi bevæger os væk fra (for at undgå smerte) i en given situation. De er resultatet af vores tolkning af vores livserfaring. Værdier har også regler, som vi skaber (bevidst eller ubevidst) for at opnå disse værdier.
  •     Hver gang du har svært ved at tage en vigtig beslutning, kan du være sikker på, at det er fordi, at du er usikker på dine værdier.                      
  •     Regler er de afgørende faktorer omkring hvad der skal ske med henblik på at opfylde vores værdier. Vi kan endda have de samme værdier, men har forskellige regler om, hvad der skal til, før de opnås. 
  •     Globale overbevisninger er gigantiske generaliseringer vi har om de vigtige aspekter af vores liv. 
  •     Du skal forstå styrken i ”hvad du tror på”, for at påvirke kvaliteten af dit liv. Dine overbevisninger og værdier arbejder sammen om at bestemme hvordan du kommer til at føle.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.