Lærer du af dine fejl?

Skrevet d. 4-4-2016 14:40:37 af Mette-Marie Damborg Andersen - Coach

>Kender I det, at man glemmer at lære af sine fejl? Det gør jeg. Ofte så går de direkte i glemmebogen – og det er selvom at jeg noterer mig fejltagelsen.

Men så var det, at jeg kom til at tænke. Det er måske lige det, der går galt. Jeg noterer mig godt nok fejltagelsen, men jeg noterer mig den i glemmebogen.

Og lige præcis den fejl, den har jeg nu tænkt mig at notere et andet sted. Til det har jeg oprettet et dokument jeg kalder “Note to self”. Her er det så meningen, at jeg ret bogstaveligt noterer mig min fejltagelse. Men i stedet for at trykke gem (og glem) med det samme, så er meningen at jeg skal nedskrive 3 ting i forbindelse med mine fejltagelser.

Her er de 3 ting:

  1.  Hvad er gaven i min fejltagelse?

  2.  Så hvis alting er som det skal være, hvad kan jeg lære af min fejl?

  3.  Hvad vil jeg comitte mig til at gøre anderledes i forbindelse med min fejltagelse?

Pludselig, så har jeg helt vild god energi på at kigge på mine fejltagelser. Jeg har i hvert fald slet ikke lyst til at glemme dem og jeg er ret opsat på, at komme i gang med mit Note to Self projekt. Det er jo helt tosset, at al den gode indsigt, der ligger i fejltagelser skal gå til spilde.

Nu siger jeg ikke, at du skal hænge dig i dine fejl. Slet ikke. Jeg siger bare, at der er er ikke noget i vejen med fejltagelser. Hverken med dem jeg begår eller dem du begår.

Så har du lige som jeg  lyst til at lære lidt af dig selv? Du behøver jo ikke oprette et word dokument til formålet, men måske bare overveje, de 3 ting jeg har listet op, næste gang du begår en fejl.

Her er mine overvejelser i forbindelse med min lille fejltagelse,  at jeg glemmer mine fejl.

  1. Gaven er Visdom.  Der er masser af visdom og indsigt i fejltagelser, som jeg kan lære noget af..

  2. Jeg kan lære, at jeg skal være mere nærværende omkring alle aspekter i mit liv. Også der hvor det går galt.

  3. Jeg vil comitte mig til at bruge mit nye “Note to Self” dokument, når jeg opdager en fejltagelse jeg har gjort mig.

God mandag til dig derude

– håber din uge er fuld af fejltagelser!

MM

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.