Kroppen er dit vidne

Skrevet d. 12-11-2014 09:03:31 af Tina Marer - Psykoterapeut MPF, Familieterapeut/-rådgiver, Parterapeut

Din krop er dit vidne.  Den rummer alle dine oplevelser, såvel følelsesmæssige som fysiske. Den husker de ting, som du mentalt har ’glemt’, blokeret, eller var for lille til at kunne sætte ord på og udtrykke.

Din krop bliver din temperatur-måler, den fortæller dig, hvornår noget er farligt, og hvornår noget er godt, trygt og varmt for dig. Den er dit vidne.

Kroppen vil sende massevis af signaler til dig, som når du evner at lytte til dem, og tage dem alvorligt, vil være et særdeles givtigt ’værktøj’ for dig, til at regulere og prioritere de ting, som du foretager dig i dit liv.

Kroppens signaler kan være mange, eksempelvis hovedpine, hjertebanken, svedeture, rastløshed, uro, anspændthed, rygsmerter, muskelsmerter, mavepine, forhøjet blodtryk, muskelsammentrækninger med mere.

At tage disse signaler alvorligt, og ikke kun at ’medicinere’ sig ud af dem, men med nysgerrighed at gå ind i dit ’kropssprog’ og at undersøge på, hvad det er, den forsøger at fortælle dig, hvad det er du gør, som ikke er sundt for dig, og som kroppen prøver at få dig til at stoppe med, kan blive kilden til ny viden om dig, og muligheden for at lave om på det, som ikke længere er hensigtsmæssigt eller sundt for dig, ligger pludselig i dine hænder.

At tage på rejse i din krop kan give fornyet indsigt i dig, ny mening og forståelse, mulighed for ændring.

Terapi med kropslig fokus kan være nyttig når du ønsker at arbejde med dig selv. Ofte har vi brug for andre til at gøre os opmærksomme på, hvad det er vi gør. Og det er først når vi bliver opmærksomme, at vi er i stand til at udforske, og opdage at kroppen har en vigtig funktion, at den er vores vidne til alt vi gør, og at vi ved at lytte til den, har mulighed for at ændre på det, som ikke længere er virksomt.

Tag din krop alvorlig, vær opmærksom på, hvad den prøver at fortælle dig, og frygt ikke at gå ind i den og undersøge på, hvad det er, den forsøger at dele med dig.

Venlige hilsner

Tina

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.