Fremmer din virksomhed stress eller arbejdsglæde og produktivitet?

Skrevet d. 8-11-2014 09:21:29 af Andrea Klinkby - Psykolog

Måske er der lige nu en eller flere af jeres ansatte, som er i stressbehandling hos mig eller en anden psykolog – eller snart kommer det. Skal vi sammen prøve at minimere det antal?

Stress er i høj grad noget, der opstår, vedligeholdes og fjernes af arbejdsklima, vaner og holdninger i ens afdeling – og derfor vil det have en massiv effekt på trivsel, sygefravær og effektivitet, hvis man på arbejdspladsen bliver gode til at spotte og forebygge stresssymptomer. Udover de personlige og samfundsmæssige gevinster ved psykologisk intervention på arbejdspladsniveau, er den rent økonomiske ROI for det enkelte firma 2:1. 

Det er på tide at fokusere mere på forebyggelse end på behandling. Jeg tilbyder derfor forskellige modeller, hvor deltagerne får taget temperaturen på deres stressniveau - og får konkrete værktøjer til, hvad man alene og sammen kan gøre ved stress og for at undgå stress. Dette gøres ud fra nyeste stressforskning samt mindfulness-teknikker. 

Det kan fx være hele firmaet sammen, en afdeling eller dem, der melder sig. Det kan være i 2-3 timer, en hel dag, evt. med en opfølgning senere eller et decideret forløb. Der er også mulighed for at tilkøbe pladser for de interesserede til månedlig mindfulness-træning i min praksis (se mere herom på www.psykologandrea.dk).

Jeg er autoriseret psykolog med egen praksis i Ballerup, hvor jeg fortrinsvis arbejder med psykoterapi og krisehjælp – især ift. stress. Jeg har desuden coaching- og undervisnings-opgaver (bl.a. på sygeplejerskeuddannelsen på Metropol og som mindfulness-instruktør for Falck Healthcare) og har arbejdet med mindfulness og meditation i 15 år. Jeg blev uddannet fra Københavns Universitet i 2002 og har frem til 2012 været ansat kommunalt og i psykiatrien. Med en baggrund inden for skuespil og standup skal jeg nok sørge for på underholdende vis at blande oplæg, øvelser og spørgsmål fra deltagerne - for vi indlærer bedst med et smil på læben. 

Jeg ser frem til at høre fra jer, så vi kan sammen kan se på en model og en pris, der matcher jeres ønsker og behov. 


Venlig hilsen


Andrea Nissen Klinkby
Cand.psych.aut

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.