Forskning viser, at kloge mennesker har flere bekymringer! - Skal jeg så drikke mig i hegn

Skrevet d. 2-2-2016 08:24:38 af Dorthe Albæk - Coach

Forskning viser, at kloge mennesker har flere bekymringer! - Skal jeg så drikke mig i hegnet for at komme ned i IQ?

Forskerne har fundet ud af, at der faktisk er en bagside ved at være et geni!

Har du svært ved at bare være glad og ikke bekymre dig, så er det måske fordi din intelligens og evne til at løse problemer er ud over det sædvanlige.

Ny forskning fra King’s College i London har undersøgt mekanismerne, som ligger bag et bekymret sind. Den viser, at der er en sammenhæng.

Hos bekymrede mennesker ses ifølge forskerne en overrepræsentation af negativt ladede tanker, som skyldes ekstra høj aktivitet i den del af præfrontal cortex, som har med følelsen af at være truet at gøre. Det negative er, at det desværre ikke kun handler om reelle trusler eller fare på færde, når der er aktivitet i området.

Kloge mennesker forestiller sig en masse frygtelige ting, som kunne ske (miste job, kæresten flytter, at de flytter efter job og de slet ikke kan falde til etc.). Hvad nu hvis…. – de overanalyserer.

Skal jeg så drikke mig i hegnet for at komme ned i IQ?

Heldigvis er det noget andet, som du kan gøre uden at gå ned i IQ. Coaching kan sætte spot på problemet og bringe nogle redskaber i anvendelse og yoga og afspænding kan give den kloge hjerne et velfortjent pusterum.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.