At leve livet i nuet, og ikke at udskyde til i morgen, om en uge, 1 måned, et år...

Skrevet d. 12-11-2014 09:00:31 af Tina Marer - Psykoterapeut MPF, Familieterapeut/-rådgiver, Parterapeut

Citat fra Sokrates 'Livet er dejligt at leve, bare man har karaktersvaghed nok til at nyde det'.

Vi skal leve vores liv i nuet, lige nu, mens vi har det, ikke udsætte til i morgen, for måske der ikke er et 'i morgen'. At miste en som står os nær er med til at minde os om, at vi skal leve livet nu og her. Det sætter vores liv i perspektiv, livet og døden. Sorgen, som følger med det at miste, er med til at minde os om, at vi skal leve vores liv nu, være tilstede i nuet, gøre det, vi vil gerne vil lige nu og her, mens vi har livet, være nærværende og i kontakt med vores nære, og huske på at give udtryk for det, som betyder allermest for os, mens øjeblikket er der.

Da jeg selv mistede min mor, blev alle mine sanser skærpet, og mine valg og prioriteter i livet forandredes. Jeg forandrede mig. Jeg blev mindet om, hvor skrøbeligt livet er, og samtidig hvor fantastisk det er, og hvor meget jeg har at miste, hvis jeg ikke lever livet nu, mens jeg har det, for jeg ved ikke, om der er et i morgen......

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.