Work/Life balance

Selvom hårdt arbejde er ganske beundringsværdigt, er der alligevel nogle, der måske går lidt for langt. På den anden side, er der nogle der har svært ved at motivere sig, og give sig selv den tid et job og en karriere kræver. Det kan være ligeså slemt. Online life coaching via GoMentor.com kan hjælpe dig i begge situationer. Ved at opnå balance mellem arbejde og fritid, har man bedre chance for, at være glad og sund. Der er mange metoder og teknikker der kan bruges for at opnå en sådan balance, men der er mange der har svært ved at komme i gang med det, især hvis man har arbejdet alt for hårdt (eller ikke hårdt nok) igennem længere tid. Det kan være svært at ændre gamle vaner, men med den rette vejledning og støtte kan det lade sig gøre. Før vi viser hvordan life coaching kan hjælpe, er her nogle af de centrale fordele ved, at opnå balance i dit liv, samt nogle grundlæggende tips til, hvordan man realiserer dette.

Fordele ved Life / Work Balance

 • Mindre stress – For meget arbejde kan føre til stress, hvilket kan terre på kroppen, både fysisk og psykisk. En bedre balance mellem arbejde og fritid kan reducere stress.
 • Et sundere liv – Hvis man sidder og arbejde hele natten kan det måske nok bringe en fremad i karrieren, men er det det værd, når man samtidig slider hårdt på sin krop? De der opnår balance i livet, fører typisk et sundere liv helt overordnet.
 • Tid til familien – Mindre tid på arbejdet, betyder mere tid til familien. For de der ikke har en ægtefælle og/eller børn, kan det betyde mere tid til at være sammen med sine forældre, eller måske endda tid til, at gå ud og finde sig en partner.
 • Mere glæde – Når man tager alle de fordele der er ved, at have mere balance i livet, vil det tilsammen ofte betyde mere glæde i hverdagen. Der er selvfølgelig stadig både op- og nedture, men når man lærer at balancere sit arbejdsliv med sit privatliv, kan det have stor positiv indflydelse på ens liv.
 • At finde balancen mellem arbejde og fritid

Det virker måske simpelt og ligetil at balancere sit arbejde og sin fritid i lige store dele, men det er faktisk ganske kompliceret. Heldigvis er der masser af råd for, hvordan man kan holde sit arbejde og sin fritid adskilt.

 • Prioriteringer – Hvis man sætter sig ned og tænker over de sande prioriteter i livet, kan det hjælpe til, at man måske kan træde et skridt tilbage fra arbejdsræset og konstatere, at selvom man arbejder sig hurtigt fremad med karrieren, er det ikke sikkert man nyder det. Hvis man skriver sine prioriteter ned og forholder sig til dem, kan det hjælpe til, at man finder en bedre balance mellem arbejde og fritid. 
 • Aftaler – Hvis det er nødvendigt, så lav en aftale med din familie om, at I skal være sammen på et bestemt tidspunkt, og sørg for at overholde aftale – også selvom et ”vigtigt” møde skulle komme i vejen. Hvis man har været til bare et enkelt møde, så ved man også, at det altså heller ikke er så vigtigt igen – i hvert fald ikke ligeså vigtigt som ens familie og ens liv udenfor arbejdet. Det kan være et godt tiltag, hvis man simpelthen sørger for, at give sin familie og sine venner plads i kalenderen, og sørger for, at behandler sine aftaler med dem med samme vigtighed som arbejdsaftaler. 
 • Sæt grænser – Når man giver sig selv mindre tid til arbejde – f.eks. hvis man skruer ned til de ”almindelige” 40 timers arbejde om uden – har de fleste en tendens til, at arbejde mere effektivt og nå mere på kortere tid, end hvis man arbejder 60 timer om ugen. Hvis man sætter grænser for, hvor meget man vil arbejde, kan det være med til, at højne ens produktivitet i den tid man rent faktisk arbejder.
 • Dette er nogle helt grundlæggende ideer til, hvordan man kan opnå bedre balance mellem arbejde og fritid, men der er mange andre praktiske tips og råd der kan gavne.
 • Online Life Coaching for en bedre balance mellem arbejde og fritid

Med GoMentor.com som platform, kan du få online life coaching der kan hjælpe dig til, at opnå en bedre balance mellem arbejde og fritid. Vores tilknyttede coaches specialiserer sig i dette og kan hjælpe selv den værste arbejdsnarkoman til, at finde mere balance i livet.

Hvad enten det er af sundhedsmæssige årsager, eller for at afhjælpe den tomme følelse der kan være forbundet med for meget arbejde – for slet ikke at tale om udmattelse – kan en life coach give den støtte og den praktiske vejledning der er nødvendig for, at man bedst muligt kan finde en balance mellem arbejde og fritid. 

Definition af Work / Life Balance

At opnå en god balance imellem arbejde og fritid, er vigtig for, at opnå generel glæde ved livet. Life coaching kan hjælpe dig til at lære teknikker og principper der gør det nemmere at finde en balance imellem arbejde og fritid.

Symptomer på / Grunde til Work / Life Balance

 • For meget arbejde
 • For meget fest
 • Stress
 • Udmattelse
 • Problemer med relationer
km fra

Find hjælp til Work/Life balance

Birgitte Grønbech Lars Otto Vinderød Charlotte Bøttger Marie Bech Tina Marer

Del dette oplæg med dine venner og netværk