Jobsamtaler

En jobsamtale er et af de vigtigste elementer, når man skal finde sig et nyt job. Men hvor nogle måske har relativt nemt ved samtalesituationer, så er der andre der kan have brug for coaching til at hjælpe med at håndtere den stress og angst, der kan hæmme én under en jobsamtale. GoMentor.com's tilknyttede specialister, tilbyder online karrierecoaching, som kan hjælpe dig på alle stadier i jobsamtaleprocessen. Hvad enten man er helt ny på arbejdsmarkedet, eller man har arbejdet før, men har svært ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet, kan en karrierecoach bidrage med praktiske tips og teknikker, som kan forbedre ens chance for succes i forbindelse med jobsamtaler. Før vi kommer nærmere ind på, hvordan du kan få hjælpe via GoMentor.com, er her et par grundlæggende fifs til jobsamtalen.

Tips til jobsamtalen

  • Før samtalen - Det er vigtigt at du ved så meget som muligt om den virksomhed du forsøger at blive ansat ved. Det vil kunne komme dig til gavn under jobsamtalen. Det tager måske lidt tid, men det er besværet værd. En anden vigtig øvelse inden en jobsamtale er, at forberede sig på nogle lidt sværere spørgsmål. At være klar til at svare på et hvilket som helst spørgsmål, vil kunne forbedre din chance for at få jobbet.
  • Under samtalen - Man bør tænke over, hvordan man klæder sig, alt efter hvilket job man søger. Derudover er det vigtigt at man har en god holdning, er høflig og er god til at holde øjenkontakt. Lidt ekstra tid foran spejlet inden man tager hjemmefra skader heller ikke. Førstehåndsindtrykket har meget at skulle have sagt. Husk at smile, men vær naturlig. Der er ingen der bryder sig om et falsk smil. 
  • Efter samtalen - Efter man har sagt tak for samtalen til den potentielle arbejdsgiver, kan det være en god idé også at følge op med en skriftlig note, hvor man siger tak for muligheden. Det er her der er nogle der virkelig springer foran i køen. Det er så lidt der skal til, men det er her man virkelig kan skille sig ud fra mængden.

Karrierecoaching: Jobsamtaler

Her hos GoMentor.com ved vi at jobsamtaler kan være en meget stressende, men også meget vigtig del af det at være på jobjagt. Det er derfor du via GoMentor.com kan få online karrierecoaching, der kan være gavnligt i alle aspekter af jobsamtaleprocessen. Både før, under og efter samtalen er der massevis af gavnlige tips og tricks at lære. En karrierecoach kan bidrage med en sådan knowhow, ligesom han eller hun også kan bidrage med praktisk erfaring. Vores tilknyttede coaches specialiserer sig i alle aspekter i forbindelse med karriere - også jobsamtaler.

Definition af Jobsamtaler

Jobsamtaler er den spørgsmål og svar-seance der finder sted forud for ansættelse i et nyt job. De kan både finde sted telefonisk eller ansigt til ansigt, og man kan også blive udsat for flere samtaler omkring den samme stilling. Uanset de nærmere omstændigheder, så kan en karrierecoach hjælpe en til, at være bedre rustet til en jobsamtale, så man har bedre chancer for at få sit drømmejob. 

Symptomer på / Grunde til Jobsamtaler

  • Tips til før samtalen
  • Tips til under samtalen
  • Tips til efter samtalen 
  • At vælge det rigtige tøj til en samtale

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.