Skilsmisse og brud

Det er meget individuelt hvordan man reagerer på en skilsmisse, men der er nogle typiske følelsesmæssige faser man går igennem. Fra de første tanker om skilsmisse, hvor det måske synes fjernt og uvirkelig, til den faktiske skilsmisse i skifteretten – som nogle gange kan være en hård omgang, især hvis der er børn involveret – er der mange faser i forbindelse med en skilsmisse eller et brud, som man må forholde sig til. Nogle har relativt nemt ved at komme igennem en sådan proces, og kan ved egen hjælp håndtere og bearbejde følelserne forbundet med en skilsmisse. Når der er børn involveret, kan det dog hurtigt blive en endnu mere stressende og kompliceret proces. 

Årsager til og symptomer på skilsmisse eller brud

Når der opstår problemer i parforholdet og man ikke tager dem seriøst, er der en stor risiko for, at det vil ende i skilsmisse eller brud, når to parter ikke er i stand til at arbejde med deres forskelligheder på en produktiv måde. De specifikke problemer varierer – alle har jo en forskellig tolerancetærskel – men når det ender i skilsmisse eller brud, kan der være mange følelsesmæssige udfordringer at forholde sig til. Disse følger typisk et mønster, hvor et følelsesmæssigt stadie leder til det næste. Afhængig af de specifikke problemer der forårsagede skilsmissen, kan der være mange metoder til at lære hvordan man håndterer en skilsmisse og alt hvad det indebærer i det nye årtusind. Og selvom skilsmisse socialt set er mere accepteret nu, end det var tidligere, er der stadig mange der har svært ved at komme igennem en skilsmisse. 

Få hjælp til skilsmissen / bruddet

Hvis der er børn involveret, er det en god idé for begge parter at få terapi med henblik på, at gøre hele processen så nem som muligt for børnene. Her hos GoMentor.com ved vi, at det ikke altid er lige nemt, og det er derfor vores tilknyttede terapeuter er trænede til, at forholde sig til mange forskellige situationer. Det kan være svært og uoverskueligt at skulle håndtere alle følelserne efter et brud på egen hånd. Vores tilknyttede terapeuter kan hjælpe alle involverede parter i en skilsmisse til at få det bedste ud af en ærgerlig situation. Vores tilknyttede coaches går op i detaljerne og de ønsker at bruge online terapi som et redskab til at hjælpe folk med de udfordringer der er forbundet med en skilsmisse. Husk, at en skilsmisse kan være starten på et nyt kapitel i ens liv, ligeså vel som det er slutningen på et andet. 

Definition af Skilsmisse / Brud

En skilsmisse eller et brud sker, når to mennesker beslutter sig for at afslutte et parforhold på grund af deres forskelligheder. Online terapi og coaching kan være med til at gøre det nemmere at håndtere den følelsesmæssige smerte der er forbundet med en skilsmisse – navnlig hvis der er børn involverede. 

Symptomer på / Grunde til Skilsmisse / Brud

  • Depression 
  • Vrede 
  • Udmattelse 
  • Skyld

Separation

Frem for skilsmisse eller brud, er der nogle par der beslutter sig for midlertidigt at lade sig separere, so parterne hver især kan køle lidt af og få tid til at tænke over situationen. Nogle kan man, når man lige træder et skridt tilbage og ser hele billedet, indse at det man har er noget specielt, og at det er værd at redde. Hvis der er børn involverede, kan en separation være endnu mere problematisk. Alligevel kan det nogle gange være den rigtige ting at gøre for at redde forholdet. Det er dog vigtigt at huske at få terapi igennem separationen. Her hos GoMentor.com tilbyder vores tilknyttede specialister hjælp, så I kan få det bedste ud af separationen. 

Årsager til separation

Kærlighed er en mærkelig, vidunderlig og mystisk størrelse på én og samme tid. Og ganske ligesom det kan være svært at definere præcist hvorfor folk bliver forelskede i hinanden, kan det også være svært at definere hvorfor forelskelsen forsvinder igen. Når man glemmer hvorfor man blev forelsket til at starte med, hænder det at man vokser fra hinanden. Dette er en af de mest almindelige grunde til, at folk lader sig separere. Ulig et endeligt brud eller skilsmisse, giver det begge parter mulighed for, at trække sig tilbage og evaluere situationen. Men selvom mange separationer ender med, at man går helt fra hinanden, kan parterapi være med til at gøre en positiv forskel for forholdets overlevelseschancer. 

Hjælper separation?

Svaret på dette spørgsmål afhænger af indstillingen hos begge parter, og det kommer også an på hvad man hver især foretager sig under separationen. Hvis ikke man får terapi eller coaching under separationen, vil mange måske oplever at man hurtigt vokser fra hinanden. Men selvom dette måske kan være formålet for nogle, betyder det ikke at der ikke kan være håb efter en separation. Mange vil opleve at en udefrakommende holdning eller vejledning kan have en positiv indflydelse på deres forhold. De er derfor man kan få online parterapi via GoMentor.com. 

Få hjælp til separation

For at en separation skal være konstruktiv, er det vigtigt at man har styr på sine indbyrdes forventninger før, under og efter separationen – hvis altså tingene ordner sig. Vores tilknyttede terapeuter kan give praktiske tips til, hvordan man får mest muligt ud af en midlertidig separation. Nogle par har måske kun brug for kort tid fra hinanden – med terapi – til at indse hvor højt de elsker hinanden, hvor andre måske skal bruge længere tid for at nå til det samme resultat. Det ved vores tilknyttede terapeuter, og det er derfor hver enkelt forhold bliver behandlet med største vigtighed. Med ordentlig vejledning, rådgivning og støtte, kan en separation vise sig at være det helt store vendepunkt for et forhold. 

Definition af Separation

Separation er typisk et skridt man tager før skilsmisse eller brud, og indebærer at parterne lever hver for sig og ikke har et tæt, intimt forhold. Parterapi kan hjælpe begge parter til at forholde sig til de udfordringer der er forbundet med separation.

Symptomer på / Grunde til Separation

  • Vrede
  • Skyld
  • Bitterhed
km fra

Find hjælp til Skilsmisse og brud

Ida Katrine Hoffmeyer Birgit Jørgensen Annika Joensen Sonja Germundsson Annemarie Schrøder

Del dette oplæg med dine venner og netværk