Utroskab

Der er mange parforhold der aldrig kommer helt på skinner igen, hvis den ene part bryder den andens tillid, og indleder seksuelle eller intime forhold med en anden. Andre sidder fast i nogle frustrerende mønstre med utroskab, hvilket kan være meget skadeligt for forholdet. Men selvom denne form for tillidsbrud ofte vil være nok til at ødelægge et forhold, kan der med den rette terapi være mulighed for at redde forholdet. Der er nogle der lider i stilhed, og vender det blinde øje til partnerens utroskab gang på gang, men der er ting man kan gøre for at redde et parforhold der har været udsat for utroskab. Der kan være mange tegn på, at ens partner er utro. Men selvom det ikke er sundt at gå og bekymre sig om ting der ikke er der, og komme med beskyldninger uden noget bevis, vil de fleste der er utro blive afsløret før eller siden. 

At opsøge utroskab

Nogle gange ”ved” man bare, at ens partner er utro, fordi man kender vedkommende så godt, og ser nogle tegn og hints der indikerer, at ens kæreste eller ægtefælle er utro. Når en person pludselig bliver meget hemmelighedsfuld og skjuler hvad han eller hun laver, kan det være et tegn på, at noget er i gærde. Typiske undskyldninger kan f.eks. være overarbejde på kontoret og hyppige forretningsrejser. Utroskab er ofte ledsaget af en lang række løgne, der med tiden så småt bliver afsløret. Det er her online rådgivning via GoMentor.com kan være gavnligt. Hvis utroskaben fortsætter, uden at man gør noget ved det, er det næppe et tegne på et sundt forhold – og det bliver formentlig heller ikke et særlig langvarigt forhold. Det er derfor det er vigtigt at søge hjælp når problemet ser dagens lys.

Få hjælp til at håndtere utroskab

Selvom utroskab primært er et privat anliggende, som mange helst undgår at tale om, tilbyder GoMentor.com’s tilknyttede terapeuter online parterapi, der kan hjælpe alle involverede til, at bearbejde de følelser der følger i kølvandet på et alvorligt tillidsbrud. Når tilliden først er brudt, kan den være meget svær at genskabe. Afhængig af de konkrete omstændigheder, kan det være nødvendigt at tillægge forskellige vinkler på terapien. I nogle tilfælde er det kun en person (typisk den utroskaben er gået ud over) der søger hjælp, også selvom de stadig er i et forhold med den, der har været utro. På grund af de mange komplikationer der er forbundet med utroskab, kan det være svært at håndtere alle de følelsesmæssige aspekter af sagen. Med GoMentor.com som platform tilbyder vores tilknyttede specialister parterapi, der kan hjælpe med, at bearbejde utroskab og alt hvad det indebærer. Hvad enten der er tale om vrede eller smerte eller skyld og depression, kan vores tilknyttede terapeuter hjælpe. 

Definition af Utroskab

Når en person i et parforhold har en seksuelt forhold med en tredje person, eller på anden vis bryder ”reglerne” for et parforhold, kaldes det utroskab. Når begge parter i et forhold kender til utroskaben, kan det få mange alvorlige konsekvenser for forholdet. Det er derfor parterapi og coaching er anbefalelsesværdigt.

Symptomer på / Grunde til Utroskab:

  • Hemmeligholdelse
  • Sene arbejdsdage
  • Flere e-mailkonti
  • Løgne

Find hjælp til Utroskab

Jeannett Lykke Mortensen Agnes Andersen Anne Hestkjær Marianne Haugaard Pernille Fournais

Del dette oplæg med dine venner og netværk