Kommunikationsproblemer

Kommunikation er en af hjørnestenene i ethvert sundt forhold. Hvis kommunikationen bryder sammen, kan der opstå mange problemer med forholdet. Dette er en af grundende til, at online parterapi via GoMentor.com kan være gavnligt. Der findes mange forskellige typer kommunikationsproblemer, men uanset hvorfor og hvordan de opstår, kan det føre til en række andre problemer i parforholdet. Så snart man som par lærer at kommunikere bedre, vil man typisk opleve fremgang i sit forhold. Når man lærer at inddrage sin partner i, hvad man forventer af sit parforhold – og vedkommende også lærer at lytte – danner det et godt fundament for et langt og sundt forhold. Her er et nærmere kig på nogle af årsagerne til, at der kan forekomme kommunikationsbrister i et ægteskab eller parforhold.

Typiske årsager til kommunikationsproblemer

Hvad enten det handler om, at man ikke er god nok til at kommunikere, eller man ikke er god til at udtrykke sine følelser og behov, kan der være flere årsager til, at den type problemer opstår. For mange mennesker handler det simpelthen om, at man ikke aldrig har lært at kommunikere ordentligt. Det er her parterapi kommer ind i billedet. Man kan lære sig teknikker og tips til, hvordan man kommunikerer bedre, hvilket kan gøre en bedre til at overkomme de adfærdsproblemer der har hæmmet ens kommunikationsevner. Når først man har lært sig dette, er der mange par der fortsætter med parterapi, så man bedre kan forebygge fremtidige problemer. Uanset hvad der ligger til grund for kommunikationsproblemerne, vil mange par opleve at få et lykkeligere parforhold med lidt ordentlig vejledning og hårdt arbejde. 

Få hjælp til kommunikationsproblemer

Som nævnt, kan man få online parterapi via GoMentor.com, der kan hjælpe par til at lære tricks og teknikker, der gør dem i stand til, bedre at kommunikere. Det er vigtigt at begge partnere er i stand til denne, og det er her vores tilknyttede terapeuter kommer ind i billedet. De specialiserer sig i problemer i parforholdet, så som kommunikationsproblemer, og de kan tilbyde den vejledning og støtte der skal til for, at overkomme kommunikationsproblemer i parforholdet. De specifikke metoder vil variere fra par til par, afhængig af de nærmere omstændigheder, men parterapi kan være et kraftfuldt værktøj, der kan være med til, at minimere problemerne, før det ødelægger parforholdet fuldstændigt. 

Definition af Kommunikationsproblemer

Kommunikationsproblemer dækker over de problemer et parforhold måtte have når de prøver at tale sammen, og forklare deres ønsker og behov. Kommunikationsbesvær kan føre til mange andre seriøse problemer, og det er derfor terapi og rådgivning kan være gavnligt. 

Symptomer på / Grunde til Kommunikationsproblemer

  • Ulykke
  • Manglende evne til at udtrykke følelser
  • At føle sig misforstået
  • At føle sig usynlig
  • Ingen betydningsfuld kommunikation i lange perioder

Find hjælp til Kommunikationsproblemer

Yvonne Enghave Brodersen Lone Carmel Karen Petersen Charlotte Meister Jim Dane
Prøv online terapi gratis i 3 dage