Ludomani

Personer der har en uimodståelig trang til, at spille hasardspil, vil muligvis kæmpe med en ludomani, en vane- og impulshandling, der kan have ødelæggende konsekvenser for ens liv. Det første trin i behandlingen af denne lidelse er, at anerkende at problemet eksisterer og forsøge at identificere årsagen. Der er mange forskellige symptomer der kan opstå hos folk med denne lidelse, herunder pengeproblemer, problemer med parforholdet og andre negative aspekter der relaterer sig til hasardspil. Hvis ikke det behandles kan en ludomani potentielt ødelægge ens liv. Det er derfor vi har udviklet en platform for online behandling af denne og andre vane- og impulshandlinger. Her hos GoMentor tror vi på, at man skal tilbyde de personer hjælp som har brug for det. 

Årsager til ludomani - en patologisk spillelidenskab 

De præcise årsager til denne lidelse kendes ikke, men man mener at de ligner årsagerne bag andre obsessiv-kompulsive forstyrrelse. Med andre ord mener man, at det skyldes en kombination af fysiske og psykiske aspekter. Personer der diagnosticeres med ludomani, har ofte også problemer med stress, hvilket gør ens spillelyst endnu sværere at håndtere. Denne kombination af årsager gør det svært for de fleste at håndtere problemer med ludomani på egen hånd. Før årsagerne er identificerede, vil man typisk begynde at udvise en række symptomer. 

Symptomer på og farer ved ludomani

På de tidlige stadier af denne lidelse, kan det være svært at se advarselslamperne ved ludomani. I takt med, at problemerne bliver større, er der dog alligevel en række tegn der vil kunne observeres, der indikerer, at man har et problem. Mange vil lyve omkring deres spillevaner. Når problemet har vokset sig rigtig stort, vil nogle ty til kriminalitet for at få penge til at gamble eller afbetale gæld. Hvis man gentagne gange forsøger at stoppe med at spille uden succes – også selvom gamblingen har en negativ effekt på ens liv – vil det være et klart tegn på ludomanu. Når man når dette punkt handler det om at få ordentlig behandling i en fart. 

Behandling af ludomani - patologisk spillelidenskab 

Støttegrupper og kognitiv adfærdsterapi er to værdifulde redskaber i behandlingen af ludomani. Med GoMentor.dk som platform tilbydes online terapi, der kombinerer uddannede terapeuter, der er specialiserede indenfor vane- og impulshandlinger, med rådgivning, der er tilgængelig når der er brug for det. Anonyme Gambleres principper – et 12-trins behandlingsprogram – kan indgå i den overordnede behandlingsplan. De eksakte detaljer vil afhænge af den enkelte, men vores tilknyttede specialister vil være i stand til, at strukturere en plan, der kan afhjælpe dette problem, får det ryger ud af kontrol og ødelægger ens liv. 

Definition af ludomani - patologisk spillelidenskab 

Ludomani er en lidelse der medfører, at man har en ustyrlig trang til, at spille hasardspil, på trods af det faktum, at det kan have en negativ indflydelse på ens liv. Behandling for ludomanu bør omfatte psykoterapi.

Symptomer på ludomani

  • Kriminelle aktiviter for at få penge til hasardspil
  • Rastløshed når man prøver at stoppe med hasardspil
  • Bruger hasardspil for at komme væk fra problemer
  • Flere usuccesfulde forsøg på at stoppe hasardspil
  • Lyver omkring penge brugt på hasardspil
  • Låner penge
  • Meget tid brugt på hasardspil

Find hjælp til Ludomani

Jeppe Asgar Lenel Michael Lunde Josefine Bonnén Annette Thomsen Truels Vallø Bisgaard
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Ludomani