Kleptomani

Det ironiske ved tyverier begået af kleptomaner er, at de som regel slet ikke har brug for de ting de stjæler, og i øvrigt selv har penge til at købe dem, hvis det var nødvendigt. Alligevel gør den ukontrollerbare trang til at tage genstanden det svært for nogle personer med denne patalogiske vane- og impulshandling, at stå imod fristelsen. Mange af de, der har den lidelse, skammer sig og nægter således behandling. Dette er en af grundene til, at vi har udviklet en online platform for kleptomani her hos GoMentor.com Før vi viser hvordan vi kan hjælpe med denne til tider lidt pinlige tilstand, er her lidt yderligere information omkring kleptomani, som man bør kende til. 

Årsager til Kleptomani

Man ved meget lidt om årsagerne til denne patalogiske vane- og impulshandling, men man mener at det har at gøre med hjernens serotonin-niveau. Dette er et kemisk signalstof, der er med til at regulere humør og følelser, og når dette er ude af balance, kan de have effekter lignende de man ser hos kleptomaner. Desuden har personer der lider af obsessiv-kompulsive forstyrrelse større risiko for at udvikle kleptomani. Men selvom man ikke kender alt til årsagerne bag kleptomani, ved man nok til, at der findes effektive behandlingstilbud for kleptomani. 

Symptomer på og farer ved Kleptomani

Det mest almindelige symptom på denne lidelse, er den overvældende lyst og trang til, at tage små genstande, man slet ikke har brug for. Foruden dette fysiske tegn på problemet, er der en række emotionelle indikatorer der også vil kunne observeres. For det første, er der ofte en voldsom spænding i kroppen lige op til det øjeblik, hvor man stjæler en given genstand. Efter dette følger en tilfredsstillelse, men derefter følger en skyldfølelse. Denne cocktail af følelser kan bliver vanedannende for nogle, og gøre dem mere og mere vovede i forbindelse med tyverierne. Som man kan forestille sig, kan dette have voldsomme konsekvenser for ens liv. Det er derfor det er vigtigt at få behandling for kleptomani, så snart symptomerne opdages. 

Behandling af Kleptomani

Her hos GoMentor.com forstår, at nogle finder denne lidelse pinlig, og der er derfor vi har udviklet en platform, der kombinerer psykoterapi med Internettets kommunikationspotentiale. Vores tilknyttede terapeuter er specialiserede indenfor patalogiske vane- og impulshandlinger, herunder kleptomani, og de kan hjælpe med ale de problemer der er forbundet hermed. Man kan også få gruppeterapi, så man kan interagere med og få støtte fra andre med det samme problem. Nogle gange kan dette gøre hele forskellen i forhold til behandlingen af kleptomani. 

Definition af Kleptomani

Kleptomani er en ustyrlig trang til, at stjæle små genstande, som man ikke har brug for, og typisk ikke har nogen nævneværdig værdi. Rådgivning og terapi er de anbefalede behandlingsformer for kleptomani.

Symptomer på / Grunde til Kleptomani

  • Trang til at stjæle objekter man ikke har brug  
  • En opbyggende spænding der foresager tyveri
  • En fornemmelse af glæde efter et tyver
  • En følelse af skam og skyld noget tid efter et røveri  

Find hjælp til Kleptomani

Truels Vallø Bisgaard Anne Leile Jeppe Asgar Lenel Jan Johansen Bente Vinther
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Kleptomani