Studie og karriere

Studie og karriere - hjælp til studievalg - hjælp til karriereDer bliver generelt sat mere og mere fokus på uddannelse og planlægning af fremtiden, og mange teenagere føler, at de allerede i gymnasiet skal tage vigtige beslutninger for deres fremtid – hvad enten de føler sig klar til det eller ej. Og når man igennem gymnasiet konstant føler, at ens fremtid overskygger hverdagen, er det ikke så mærkeligt at flere og flere teenagere viser tegn på følelsesmæssigt og mentalt stress. Heldigvis vil man gennem rådgivning og vejledning kunne begynde så småt at klarlægge sin fremtid, uden at det behøver at være en negativ oplevelse. Med hjælp fra studievejledere, familie og endda GoMentors tilknyttede specialister, kan man begynde med sin fremtid, så snart man er klar til det. 

At kende sine muligheder

Nogle teenagere har svært ved at træffe beslutninger omkring deres fremtid, fordi de ikke ved nok om deres muligheder. Rigtig mange tror, at der kun er to muligheder efter gymnasiet: arbejde eller læse videre. Men dette er simpelthen ikke tilfældet længere, da der hele tiden opstår flere og flere muligheder. Man kan eksempelvis går i lære, eller gøre karriere hos militæret. I militæret kan man ofte tilegne sig helt nye færdigheder, samtidig med, at kan få hjælp til videre uddannelse, hvis det er det man er interesseret i. Velgørenhedsarbejde er en anden mulighed efter gymnasiet, og er et felt, hvor man virkelig kan udvikle sig som person. 

At vide hvad man skal gøre

Det er ikke så mærkeligt at mange teenagere blive overvældet af alt dette, når man tænker på, hvor mange muligheder der er. Måske ved de hvad de vil med deres liv, men de ved ikke hvordan de opnår det. Hvis man har en overordnet plan for sin fremtid, er man allerede kommet et langt stykke af vejen, og det helt centrale er, at man ved hvordan man kommer frem til sit mål. Hvad enten det betyder at man skal læse ekstra fag op VUC eller have erhvervserfaring, er det sådanne skridt der gør, at man i sidste ende når hen, hvor man gerne vil være. 

Hvordan man kan få hjælp

GoMentors tilknyttede specialitster tilbyde rådgivning og vejledning i, hvordan man får sorteret i sine komeptencer. De kender til alle de muligheder man har som nyslået student, og kan hjælpe til, at klarlægge fremtiden.  

Definition af studie -og karriere

Det kan være overvældende for de fleste at skulle forholde sig til karrieremål og –beslutninger. For en teenager er det som regel bare endnu værre! Succes i livet, kræver først og fremmest at man kommer i den rigtige retning.

Grunde til studie -og karriere 

  • Ængstelighed og bekymring omkring fremtiden
  • Tøven med at træffe langsigtede beslutninger
  • En følelse af overvældethed i forbindelse med beslutninger i det hele taget
  • Usikkerhed omkring ens karrierevej.