Kokainmisbrug

Mange af dem, som ikke kan modstå fristelsen med kokainforgiftning, ender hurtigt i et misbrug, som tager kontrollen over deres liv. Tegnene på kokainmisbrug er nemme at genkende: økonomiske problemer, vægttab, problemer med autoriteter og uansvarlig opførsel, problemer i forholdet til andre mennesker og alvorlige helbredsproblemer. Det er dog muligt at blive behandlet for sit misbrug. På GoMentor.com kan du få online terapi, som kan være dig behjælpelig med at bekæmpe din kokainafhængighed. Hvis nogen af de ovennævnte symptomer lyder bekendt, så kan det være, det er på tide at undersøge mulighederne for at blive behandlet. 

Symptomer på kokainmisbrug

Her er nogle af symptomerne på kortvarigt og langvarigt kokainmisbrug.

 • Økonomiske problemer finder som regel sted, når en person er afhængig af kokain og med tiden får brug for større og større mængder af stoffet for at opnå samme rus, hvilket resulterer i, at alle pengene bruges på at købe kokain.
 • Problemer med autoriteter og med loven er et andet alvorligt tegn på kokainmisbrug.
 • Asocial og uansvarlig opførsel
 • Helbredsproblemer med bl.a. næsen, munden, lungerne og hjertet
 • Vægttab

For mange menneskers vedkommende skal der ikke mere til end to forsøg med kokain, før de bliver fanget af det og begynder at misbruge det. Dette er blot en af farerne i forbindelse med kokainmisbrug. Der er også en række andre alvorlige problemer ved brug af kokain.  

Farer ved kokainmisbrug

De forskellige bivirkninger i forbindelse med kokainmisbrug kan være farlige, men der er også en række konsekvenser af et langvarigt kokainmisbrug. Det går som regel støt nedad, når en person hyppigt indtager kokain over længere tid. De økonomiske, følelsesmæssige og fysiske problemer indhenter en, der er afhængig af kokain. Før eller siden leder disser farer alle mod et bestemt mål: døden. Før der hænder dig noget så ekstremt, er de vigtigt, at du overvejer at blive behandlet for dit kokainmisbrug, før det for sent. GoMentor.com kan hjælpe dig, uanset hvor længe du har været misbruger, selvom du selv tror, det er for sent. 

Behandling af kokainmisbrug

Der er forskel på den måde, hvorpå behandlingen foregår for de, der har været afhængige i lang tid, sammenlignet med dem der lige er startet på et kokainmisbrug, men der er også ligheder. Overordnet kan det siges, at en af de bedste behandlingsmetoder for kokain abstinenser er gennem professionelle terapeuter, så du kan komme ud af dit kokainmisbrug. Med online terapi på GoMentor.com kan du få den hjælp, du har brug for. Du behøver ikke at gå igennem din behandling alene. Med den rette behandling kan du slippe af med din kokainafhængighed og begynde at leve et normalt liv igen. Det bliver måske ikke det samme liv som før misbruget, men med den rette behandling er der håb. 

Definition af Kokainmisbrug

Kokainmisbrug er en vedvarende, forkert anvendelse af stoffet, velvidende at det kan føre til sociale og helbredsproblemer. Symptomer på kokainmisbrug kan være vægttab, økonomiske problemer, hyppige problemer med loven, problemer i forholdet til andre mennesker og alvorlige lægelige komplikationer.

Symptomer på / Grunde til Kokainmisbrug

 • Økonomiske problemer
 • Problemer med autoriteter
 • Asocial og uansvarlig adfærd
 • Helbredsproblemer med næsen, munden, lungerne og hjertet
 • Vægttab

Kokainafhængighed

Kokainafhængighed kan have ødelæggende konsekvenser i dit liv og påvirke dine nærmeste og selv dem, du ikke kender. Den fysiske afhængighed af kokain er så stærk, at mange er ligeglade med de ovennævnte negative konsekvenser. En kombination af den fysiske og psykiske afhængighed af kokain gør det meget svært at komme ud af sit misbrug. På GoMentor kan vi hjælpe dig med at få håbet tilbage ved at tilbyde online terapi, hvor du kan få en bedre forståelse for din kokainafhængighed og tage de første skridt mod behandling. Først en gennemgang af symptomerne for kokainafhængighed. 

Symptomer for kokainafhængighed

Her er nogle af de mest almindelige tegn på kokainafhængighed

 • Op- og nedture kan opleves af de, der er afhængige af kokain. Opturen finder sted, når stoffet indtages, hvorefter nedturen begynder, hvilket kan føre til irritabilitet og depression. Denne cyklus er et af tegnene på kokainmisbrug.
 • Økonomiske problemer følger med kokainafhængighed pga. prisen på stoffet. Selv om man anskaffer sig det mindre koncentrerede stof, kan det ende med at være en meget dyr vane, da kroppen med tiden får brug for større mængder af stoffet for at opnå samme rus. Tolerans er derfor endnu et tegn på kokainafhængighed.
 • Helbredsproblemer med blandt andet næsen og lungerne kan være resultatet at et langvarigt kokainmisbrug, alt efter hvordan dette stof indtages.
 • Problemer med at holde sig inden for lovens rammer er næsten en uundgåelig konsekvens af kokainafhængighed.

Farer ved langvarig kokainafhængighed

Det farligste i forbindelse med langvarig brug af kokain er døden. Men inden man når dertil, er der en række andre farer med katastrofale konsekvenser, hvis man er afhængig af kokain. Disse farer kan blandt andet være helbredsproblemer, økonomiske problemer, problemer med at fastholde sit job og med at blive i et parforhold. Der er dog håb for at blive behandlet for dette misbrug, men det kræver, at du tager det første skridt. På GoMentor.com har vi et stort kendskab til dette, og vi har derfor oprettet online terapigrupper, som kan hjælpe dig med at komme ud af dit misbrug og vælge en anden livsstil, der inkluderer bedring. 

Behandling af kokainafhængighed

På GoMentor har vi professionelle terapeuter med speciale i behandling af kokainafhængighed. Derudover har vi online gruppeterapi, hvor du kan få vejledning. Dette er en yderst gavnlig kombination i nutidens psykoterapi og kan forbedre dine chancer for at komme ud af dit misbrug – uanset hvordan dette foregår. Hvis du har en mistanke om, at kokainmisbrug er et problem i dit liv, så er det på tide at få svar på dine spørgsmål. GoMentor kan hjælpe dig med de svar samt rådgive dig om, hvordan du bekæmper din afhængighed.

Definition af Kokainafhængighed

Kokainafhængighed er det fysiske og psykiske behov for kokain. Symptomer på dette kan være økonomiske problemer, næseblod og andre alvorlige helbredsproblemer. Behandling af kokainafhængighed er en tidskrævende proces, men det er muligt at komme sig over sit misbrug.

Symptomer på / Grunde til Kokainafhængighed

 • Økonomiske problemer
 • Helbredsproblemer
 • Problemer med at overholde loven
 • Problemer i forholdet til andre mennesker

Kokainforgiftning

Kokainforgiftning begynder med en intens følelse af eufori, som senere når sit højdepunkt og begynder at aftage. Kroppen forlanger, og bliver som regel ikke nægtet, mere kokain, og derved fortsætter den onde cirkel. Denne form for forgiftning skaber både fysisk og psykisk afhængighed, og det er meget normalt at se afhængige have en lang række problemer. Et langvarigt misbrug kan have katastrofale følger i livet. Hvis forskellige tegn på kokainforgiftning viser sig, så kan der også være bagvedliggende, større problemer forbundet med kokainafhængigheden.

Tegn på kokainforgiftning

Selvom den måde man indtager kokain på kan have forskellige bivirkninger, så er der en række fællesnævnere, når der er tale om kokainforgiftning. 

 • Større pupiller, hurtigere hjertebanken og hurtigere vejrtrækning er alle symptomer på kokainforgiftning.
 • Et unormalt blodtryk som enten kan være for lavt eller for højt er et andet tegn på at kroppen er forgiftet af kokain.
 • Kuldegysninger og svedeture – begge kan være ekstreme.
 • Kvalme, urolig mave og andre problemer med fordøjelsen kan være konsekvenserne af kokainindtag.
 • Underlig adfærd og bombastiske udtalelser er ofte at se hos mennesker, der er påvirkede af kokain.

Farer i forbindelse med kokainforgiftning

Udover ovennævnte symptomer er der en række negative bivirkninger forbundet med kokainmisbrug. Et misbrug over længere tid kan føre til tolerans og afhængighed, og føre til et liv der hurtigt er ude af kontrol, hvor hovedformålet i livet bliver at få det næste fix.  Andre farer kan være i forbindelse med en overdosis. Det er nemt at indtage for meget kokain med døden til følge.  Alle disse farer i forbindelse med kokainforgiftning er et tegn på, at man har brug for en behandling, før det er forsent. 

Behandling af kokainforgiftning

Det er muligt at blive behandlet for kokainforgiftning ved hjælp af medicin, men det bagvedliggende større problem er kokainmisbruget, og hvad der skal gøres ved det. Hvis du er blevet afhængig af kokain, så er det muligt at blive behandlet. På GoMentor.com foregår online terapi i samspil med professionelle terapeuter med et stort kendskab til kokainforgiftning, samt til hvordan man manøvrerer udenom et langvarigt kokainmisbrug. Ved hjælp af rådgivning og terapi kan GoMentor.com hjælpe dig med at bekæmpe kokainforgiftning og genvinde kontrollen over dit liv. Hvis du er træt at de ødelæggende konsekvenser af kokainen, så er det på tide at tage det første skridt mod bedring. 

Definition af Kokainforgiftning

Kokainforgiftning sker, når det opkvikkende middel indtages på forskellige måder. Der er forskellige tegn på kokainforgiftning såsom øget snakkesalighed, hurtigere hjertebanken, forvirring, slagtilfælde og andre fysiske og psykiske konsekvenser.

Symptomer på / Grunde til Kokainforgiftning

 • Udvidede pupiller og hurtigere hjertebanken
 • Unormalt blodtryk
 • Kuldegysninger
 • Svedeture
 • Kvalme
 • Underlig adfærd, bombastiske udtalelser