Madningsforstyrrelser i barndom

Der er mange forskellige årsager til, at madningsforstyrrelse i barndommen opstår, men det vil oftest relatere sig til dårlig opdragelse eller fysiske sygdomme, der gør det svært for barnet at optage den fornødne ernæring. Når tegn på fejlernæring observeres, kan det være en idé at undersøge om madningsforstyrrelse i barndommen er årsagen. Med GoMentor.com som platform, kan du få online terapi for en række spise- og madningsforstyrrelse. Først er her lidt nærmere information om madningsforstyrrelse i barndommen. 

Årsager til madningsforstyrrelse i barndommen

Madningsforstyrrelse i barndommen skyldes i nogle tilfælde dårlig opdragelse, men det er ikke den eneste årsag til, at problemet opstår. Andre årsager tæller bl.a. sygdomme eller et svækket sanseapparat. For tidligt fødte børn har større tendens til at udvikle madningsforstyrrelse i barndommen. Uanset årsagen, er det vigtig at man er opmærksom på symptomerne på denne madningsforstyrrelse. 

Symptomer på madningsforstyrrelse i barndommen

Symptomerne på madningsforstyrrelse i barndommen ligner symptomerne på fejlernæring, herunder nedbrydelse af muskelvæv, sår i munden, apati samt andre fysiske og psykologiske tegn. Det er vigtigt at man holder øje med de fysiske og emotionelle tegn på en madningsforstyrrelse, så man ved om der er behov for at få stillet en ordentlig diagnose. 

Farer ved madningsforstyrrelse i barndommen

Fejlernæring og alle de risici der er forbundet hermed, er den primære fare ved madningsforstyrrelse i barndommen. Når kroppen ikke får tilstrækkeligt med næring dagligt, kan det medføre alvorlige komplikationer. Manglende ernæring kan virkelig hæmme et barns vækst, og forårsage andre problemer, både mentalt og i relation til barnets udvikling. Det er derfor det er vigtigt at søge behandling, hvis man får konstateret madningsforstyrrelse i barndommen. 

Behandling af madningsforstyrrelse i barndommen

Det er en vigtig del af behandlingen af madningsforstyrrelse i barndommen via GoMentor.com, at man lærer at udvikle et sundt og normalt forældre-barn forhold. Ved hjælp af vored tilknyttede specialister og online rådgivning, kan man nå ind til kernen af problemet, og få hjælp til at håndtere de symptomer der er forbundet med madningsforstyrrelse i barndommen, samt årsagen til problemet. 

Definition af Madningsforstyrrelse i Barndommen

Madningsforstyrrelse i barndommen er en madningsforstyrrelse der medfører, at børn under seks år ikke spiser nok, og følgelig ikke tager nok på og ikke vokser normalt. Disse omstændigheder skal stå på i over en måned førend man regner det for at være en madningsforstyrrelse. Både terapi og rådgivning er gavnligt i relation til en sådan madningsforstyrrelse.

Symptomer på / Grunde til Madningsforstyrrelse i Barndommen

  • Forsinket udvikling
  • Irritabel adfærd
  • Tilbagetrukethed

Find hjælp til Madningsforstyrrelser i barndom

Anne Jørgensen Hanne Pedersen Helle Møller Jensen Marianne Eikers Pernille Louise Salling
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.