Miriam Veksebo

Terapeut, Mentor

8 klientudtalelser

Hos GoMentor foregår alle online-samtaler via en sikker og stabil videoløsning, som er udviklet specifikt til brug for bl.a. psykologer, psykoterapeuter og coaches.

Fordelene er bl.a. ingen fysiske begrænsninger, og at der ofte er billigere og kortere ventetider. GoMentors platform til online-samtaler er stabil og sikker (krypteret), hvilket betyder, at sikkerheden og fortroligheden er i top. Løsningen er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening.

Udover vores online videoløsning har du også mulighed for at tilmelde dig vores GoMentor 24/7-service, hvor du kan skrive ubegrænset med din personlige mentor gennem et månedligt eller ugentligt abonnement. Denne online platform er også krypteret for at sikre, at samtalerne mellem dig og din mentor er fortrolige.

Online-samtaler kræver en internetforbindelse og kan tilgås fra PC, Mac eller vores app til iOS og Android.

Specialist i overspisning og vægttabsproblemer. Forstå grunden til dine udfordringer, kom i bund med dine tankemønstre, og bliv fri - en gang for alle. Miriam Veksebo - Terapeut, Mentor

Beskrivelse

Denne mentor er ikke længere online - Kontakt GoMentor support, hvis du har brug for hjælp til at finde en anden mentor.

 

 • Er du træt af at prøve og prøve, uden at komme nogen vegne?
 • Ønsker du et liv, hvor maden og vægten ikke fylder det hele?
 • Drømmer du om at få kontrollen tilbage?
 • Er du parat til at dykke ned, og finde ud af, hvad der virkelig foregår? Hvad der bremser dig?Jeg kan hjælpe dig til at finde ud af hvad der præcist foregår, hvad der er forbundet med hvad, og på hvilke måder. Jeg kan hjælpe dig til en bevidsthed om de dynamikker, der er på spil i dine mad- og måltidsvaner. Når du får en bevidsthed, et overblik og indblik og de rigtige værktøjer, så handler det ikke længere om at finde vejen, men om at gå vejen. Også her får du støtte og redskaber, så du ikke går alene. 

 


 

"Jeg har lært en masse om mig selv og mine handlinger/tanker omkring min kost og livsstil. Jeg har erkendt at det jeg troede var sundt og godt for mig var usundt og helt galt at leve i. Jeg gik rundt med evig skyldfølelse og slog mig selv i hovedet. Jeg synes jeg har lært meget om at tackle dette. Forløbet har været så godt og givende. Jeg har fået en anden grundfølelse omkring mig selv, min kost og min sundhed. Tak"

 Jeg kan hjælpe dig der:

 

 • Ønsker et nydelsesfuldt og sundt liv
 • Gerne vil spise bevidst
 • Ikke leder efter et quick-fix, men er klar til en varig løsning
 • Ønsker et overblik over de følelser og tanker, der spiller ind i dine spisevaner
 • Gerne vil fri af overspisning

 

Måske har du prøvet et utal af kure? Måske kender du til det at have dårlig samvittighed, måske føler du sågar skam – over dine madvaner, din krop eller dig selv?  Mange af mine klienter føler sig fanget på den ene eller anden måde. Lænket af overspisning, eller af deres dårlige forhold til egen krop og egen sundhed. I løbet af fem samtaler danner vi sammen et overblik og en indsigt i de dynamikker der gør sig gældende for netop dig, laver en plan for hvordan du kan blive fri, og får dig derhen hvor dine gamle vaner og mønstre har sluppet grebet.

 


Hvordan kan jeg hjælpe dig?

  

Jeg har forsket i overspisning og vægttab i over 5 år, har arbejdet med klienter i over 4 år, undervist andre i lidt over et år - i et forløb med mig bliver al min viden og erfaring din. Jeg har udviklet en unik metode, til at hjælpe dig igennem, og ud på den anden side.

 

 

Min metode består af en kombination af foodscapes, den narrative samtaleterapi, en række stærke kognitive redskaber, samt min egen personlige tilgang til sundhed, krop, kost og vægt:
 • Den narrative samtaleterapi bruger jeg til effektivt at undersøge dine maddynamikker, så de fremstår klart og tydeligt for os begge, så vi kan få et overblik og et indblik, og vi sammen kan finde den helt rigtige vej for dig. Den narrative samtalemetode har en dyb respekt for, at det er klienten der er eksperten, forstået på den måde, at der ikke kun er én bestemt måde at ”være rigtig” på. Mennesker er forskellige og forståelsen af det gode liv er også. Den historie vi fortæller om os selv former vores selvforståelse og vores liv. Derfor samarbejder man i den narrative samtalemetode med klienten om at få udfoldet de problemhistorier og konklusioner om egen identitet, der er i strid med personens foretrukne liv, og dermed finde frem til hvad der er vigtigt for den enkelte og udforske nye muligheder og nye måder at se sig selv og sin omverden på. Resultatet er alternative eller foretrukne historier at fortælle om sig selv, og en frihed i forhold til den problematik, der før virkede så magtfuldt.

 

 • Foodscapes er en visuel præsentation af madens rolle i din verden, hvorfor du spiser som du gør og hvilke behov det opfylder i dig. På baggrund af den viden vi får igennem samtaleforløbet, udarbejder vi løbende dit personlige foodscape. På den måde sikrer vi et optimalt samarbejde, og sørger samtidig for at den viden vi får, ikke går tabt. Den visuelle repræsentation er helt unik i forhold til at skabe et uvurderligt overblik og fastholde det. Foodscapet er din ejendom. På den måde kan du flere år i fremtiden se tilbage på din proces, og mindes aha-oplevelser, nøgleredskaber og andre essentielle og dybt personlige elementer. På baggrund af det overblik og den indsigt vi sammen skaber i samtaleforløbet, laver vi en handleplan, der virker for dig og dit liv. En sund livsstil bliver en del af vejen mod dit større mål, i stedet for at være målet i sig selv.

 

 

 • Nøgleordet er nydelse. Målet er balance. I et samtaleforløb hos mig, er målet at genoprette den intuitive spiseform og understøtte det balancerede og kærlige forhold til din krop, din kost og din vægt. I et samtaleforløb med mig får du ændret din indstilling til egen krop, til sundhed, til mad og til dig selv. Målet er at din spisning fremover vil være lystbetonet og fri – ikke kontrolleret og skamfuld. Lystbetonet betyder at du skal mærke din krop, din sult og din mæthed. Du lærer at lytte til din lyst – føler du trang til at spise fordi du er ked af det, fordi du er træt, fordi du keder dig? Eller oplever du en lyst til at spise fordi din krop har behov for næring? Føler du at du skal spise fordi der nu er serveret, fordi der er fødselsdag og man derfor skal spise kage? Eller har du reelt lyst til at spise den kage, og så nyde hver bid? En indstilling til mad der er lystbetonet og fri, har et fravær af skam og dårlig selvtillid, og et vægttab eller en forbedret sundhed vil komme igennem balance og kærlighed. Ikke pisk og kontrol.  I et samtaleforløb med mig vil du ikke få en diæt eller en kostplan og du vil ikke blive vejet. Jeg ønsker ikke at du skal rettes ind. Jeg ønsker at du skal være fri og fuld af kærlighed.

 


 

“Forandringen i mine tankemønstre er stor. Jeg har nu sluppet “alt eller intet” indstillingen og anerkender nu fx lysten til usundt. Jeg er langt mere bevidst om tilvalg og fravalg. jeg er gået fra frustration, følelse af fiasko, nederlag og skam til en tro på at jeg nok skal nå mit mål.”

 


 

Efter 5 samtaler oplever langt de fleste, at deres indledende problematikker er løst, og langt de fleste oplever en mere positiv, kærlig tilgang og forståelse af både kost, krop og vægt. 

 

Dit personlige foodscape er et unikt og effektivt værktøj. I det får du et nemt og dynamisk overblik over din egen proces, essentielle nøglebegreber, sammenhængen imellem forskellige dynamikker og fremgangen i samtaler. Udover foodscapet, får du imellem hver samtale, nogle specifikke opgaver du kan arbejde med, således at din proces hele tiden er i bevægelse henimod målet; frihed, balance og kærlighed.

 


 

 

“Jeg har fået overblik og det har været rigtig godt. Jeg er blevet klar over nogle temaer jeg skal arbejde videre med og så synes jeg redskabet (foodscape) er vildt godt, så kan man også tage det frem senere og kigge på det. Det er en rejse. Og du er vildt god til at stille spørgsmål på den helt rigtige måde, som er selvafklarende og som gør at man får øjnene op for nye ting.”

 Om mig


Jeg har en bachelor i ernæring og sundhed med speciale i den narrative samtaleterapi, sundhedsfremme og kommunikation og er cand. mag. i læring og forandringsprocesser. Jeg har igennem en årrække hjulpet en masse mennesker med at få et balanceret og kærligt forhold til egen kost, krop og vægt.

 

Selv har jeg tabt mig over 30 kg og vedligeholdt vægttabet i over 6 år. Jeg er gået vejen fra kontrolleret spiser til intuitiv spiser, og jeg har genfundet det tillidsfulde, balancerede og kærlige forhold til min krop, min kost og min vægt. Jeg kender lykken ved at være fri, jeg kender lykken ved at nå målet, jeg kender lykken ved kærlig balance. Og det kan du også komme til. Ligesom jeg har vist mange andre vejen, vil jeg også meget gerne vise dig vejen.

Sundhed med måde. Din måde. 

 

Klientudtalelser

Morten - ""Jeg har været i vægttabsforløb hos Miriam, og jeg må ærligt indrømme at tilgangen med nydelse og ingen forbud, virkede meget skræmmende for mig. Jeg skulle holde op med at veje min mad, holde op med at veje mig selv, holde op med at tænke kalorier, og i stedet lytte til min krop. Det var svært i starten, og vi skulle igennem en del tankemønstre, men nu 3 måneder efter end forløb, der går min vægttab bare bragende. Det er nemmere end nogensinde og jeg tror på at det holder den her gang fordi det simpelthen er så nemt efterhånden. Mine varmeste anbefalinger. ""  Læs mere  Læs mindre

Cassandra - ""Forleden var jeg på buffetrestaurant. I gamle dage, havde madkampen været altoverskyggende, og jeg havde haft så travlt med forbud, frygt og dårlig samvittighed, at jeg slet ikke ville kunne nyde sådan en tur. Denne gang nød jeg det i fulde drag, det var slet ikke svært for mig, bare at tage det jeg havde lyst til, spise til jeg var mæt, og så have det dejligt. Det er første gang i mit liv, at jeg har kunnet slappe så meget af i sådan en situation. Jeg er lykkelig! Tusind tak!""  Læs mere  Læs mindre

Bente - ""Jeg er endelig blevet fri for overspisningen. Det troede jeg aldrig skulle ske. TAK!""  Læs mere  Læs mindre

Emma - "“Har følt mig i trygge hænder- det er bare rart at vide hvem man kan gå til! Jeg sætter simpelthen så stor pris på din hjælp og dit arbejde, Miriam.”"  Læs mere  Læs mindre

Karen - "“Jeg synes det har været rigtig godt at du er gået så slavisk til værks og at få det op så man rent faktisk kan se det. At du har taget fat, så ting jeg efterhånden har snakket med mange terapeuter om, har fået ny og overraskende mening. Og så er du skarp.”"  Læs mere  Læs mindre

Sandra - "“Jeg har lært at alting ikke er sort og hvidt. Jeg er kommet i balance og har lært vigtigheden af, at ved en livsstilsændring bliver an nødt til at have “hjernen” med. At se bagagen på skrift har gjort det hele meget mere overskueligt. Uden det her forløb havde jeg ikke været klædt på til min videre rejse. Tak!!” "  Læs mere  Læs mindre

Camilla - "“Fantastisk at få tydeliggjort tankemønstre og vaner. Miriam vækker enorm tillid og stiller de udfordrende men rigtige spørgsmål. Jeg kunne ikke være nået hertil uden hjælp fra Miriam. Tak.”"  Læs mere  Læs mindre

Caroline - "“TAK for nogle dejlige, kloge og givende samtaler! Det hjalp virkelig og jeg er så glad for at have fået muligheden for at kunne tale med dig. Glæder mig allerede til næste gang….Idag bliver en god dag!”"  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.