Lea Aarup Lykkegaard - Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut

Lea Aarup Lykkegaard

Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut

København K, Videosamtale

9 klientudtalelser

Personligt fremmøde

Familierådgivning 800 kr. Aftal tid

Terapi 800 kr. Aftal tid

Er du i tvivl? Ring til Kundeservice for hjælp på tlf. 53 73 21 50

53 73 21 50

Videosamtaler

Rådgivning (GoMentor videosession) 800 kr. Aftal tid

Terapi (GoMentor videosession) 800 kr. Aftal tid

Er du i tvivl? Ring til Kundeservice for hjælp på tlf. 53 73 21 50

53 73 21 50

Hos GoMentor foregår alle online-samtaler via en sikker og stabil videoløsning, som er udviklet specifikt til brug for bl.a. psykologer, psykoterapeuter og coaches.

Fordelene er bl.a. ingen fysiske begrænsninger, og at der ofte er billigere og kortere ventetider. GoMentors platform til online-samtaler er stabil og sikker (krypteret), hvilket betyder, at sikkerheden og fortroligheden er i top. Løsningen er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening.

Udover vores online videoløsning har du også mulighed for at tilmelde dig vores GoMentor 24/7-service, hvor du kan skrive med din personlige mentor gennem 4 forskellige abonnementer. Denne online platform er også krypteret for at sikre, at samtalerne mellem dig og din mentor er fortrolige.

Online-samtaler kræver en internetforbindelse og kan tilgås fra PC, Mac eller vores app til iOS og Android.

GoMentor 24/7 er online plattform på GoMentor som tilbyr terapi og coaching online, og fungerer på samme måte som tradisjonell terapi og coaching.

Eneste forskjellen er at sesjoner på GoMentor 24/7 holdes online, hvor du har mulighet til å snakke om din situasjon og dine utfordringer gjennom videosamtale eller chat. Dette er avhengig av hvilke abonnement du velger å kjøpe.

Med GoMentor 24/7 sparer du både tid, energi og penger. Du behøver ikke å møte fysisk opp, hvilke gir deg mer fleksibilitet i din kalender. Og sist, men ikke minst, er GoMentor 24/7 billigere.

Fordeler med online veiledning og coaching:

 • Du har tilgang til en legitimert og kvalifisert mentor
 • Du kan forvente en enkel måte å kommunisere med din mentor på, via chat og/eller videosamtale gjennom sikker og kryptert plattform.
 • Du kan være i dialog med din mentor uavhengig av hvor du befinner deg.
 • Du kan planlegge sesjoner når det passer deg.
 • Du kan forvente et raskt svar fra din mentor.
 • Tradisjonell terapi er generell sett dyrere enn online terapi.
 • Du sparer tid og energi ved å slippe å ta fysisk over til din mentor.
 • Du får hjelp innenfor 24 timer. Du behøver ikke å vente i flere dager for å komme i dialog med din mentor, sammenliknet med tradisjonell terapi.


Online-samtaler kræver en internetforbindelse og kan tilgås fra PC, Mac eller vores app til iOS og Android.

Ingen, hverken drager eller fly, har nogensinde lettet i medvind. Derfor skal vi blive gode til at favne vores kriser - de er vigtige i vores udvikling. Lea Aarup Lykkegaard - Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut

Beskrivelse

Individuel terapi


Fylder uhensigtsmæssige mønstre, skyld, skam og følelsen af utilstrækkelighed i dit liv?


Har du stress, ondt i livet eller kæmper du med at være nærværende?


Vi kender alle til at være bange, kede af det, manglende overskud, kriser & sorg, overbelastning & nedslidning.


Vi prøver alle med jævne mellemrum at stå med afgørende livsspørgsmål, hvor vi føler os i vildrede, hvor vi ikke umiddelbart kan se den vej, vi skal. 


Langt de fleste gange finder vi vejen selv, men nogle gange har vi brug for, at vende tingene med en trediepart.


Udgangspunktet for vores samtaler er dine egne ressourcer. Vi starter der, hvor du er i dit liv - lige nu. På den måde kan jeg hjælpe dig med at finde mod og styrke til forandring - til at bryde gamle mønstre og lokalisere og tage hånd om blokeringer.


Du er velkommen, uanset hvad du end går og bøvler med. 


Familier med kronisk syge børn

        - vi kender den med iltmasken ...

Når man har indgribende sygdom inde på livet, ændres ens verdensbillede. Pludselig ser man sig selv leve i en parallelverden, som ofte ikke ligner eller er umiddelbart kompatibel med vennernes, jobbets og familiens.


Det er jeres nye normale liv. Det er anderledes end det normale liv, I levede før.


I begyndelsen handler det om at finde fodfæste og få familien til at trives i og med de nye vilkår.

Og det KAN lade sig gøre at finde roen og lykke igen.


Jeg er familierådgiver/-terapeut med indgående erfaring med familier med alvorligt og/eller kronisk syge børn.


Jeg hjælper jer med de vigtige ting som:

 • positiv hospitalisering -- I har måske mange og lange indlæggelser foran jer. Hvordan kan den historie om jer gøres positiv?
 • hvordan griber I de raske søskende? -- Pårørende børn bliver ofte glemt i systemet. Og mange af dem bliver mærket for livet. Jeg hjælper jer med at vende det.
 • jeg støtter jer i jeres overvejelser omkring familiens roller. Hvordan skal I navigere i dette setup, som I på ingen måde selv har valgt -- eller ville vælge, hvis I fik valget?
 • en alvorlig diagnose kan udløse følelsen af at være i frit fald. Jeg holder jer i hånden - og hjælper jer med at lande på benene.


"Husk nu dig selv"

- messer omgivelserne ofte - men det kan synes som en umulighed for forældrene.


Rådgivning, samtaler og terapi kan være en ventil -- og på sigt en gamechanger i jeres liv, således I får overskud til at leve jeres eget liv også -- og ikke udelukkende identificere sig med rollen som forældre til et sygt barn.


"Tag iltmasken på først" - den vending kender alle forældre til ramte børn. Men det kan føles uoverstigeligt at finde overskuddet til at finde sin egen iltmaske, når ens barn er ramt af en alvorlig sygdom.


De stressorer, der rammer de pårørende, når et barn i familien rammes af alvorlig sygdom, er ofte de samme stressorer, der udløser traumatisk stress. Det gælder både voksne - men i særdeleshed også børnepårørende.


Jeg er selv mor til et barn med alvorlig kronisk sygdom. Jeg har danset kinddans med døden med mit barn i armene. Jeg forstår jer - og jeg kan hjælpe jer med at få næsen ovenvande - og få den iltmaske på, som synes så umulig at nå at få på plads. På den måde får I overskud til at være der for både jeres raske og syge børn.


Familierådgivning

Forældre har det aldrig bedre end det af deres børn, der har det dårligst.


Det er ikke altid lige ud ad landevejen at få familielivet til at gå op. 

Familielivet er under påvirkning af mange faktorer. Både de ydre, som skole, arbejde, fritidsaktiviteter, venner, familie mv.

Men også andre, knap så håndgribelige faktorer har mindst ligeså stor indflydelse på familiens trivsel: Det kan både være helbred, økonomi, hverdagsstrukturer, kultur og familiemønstre mv.

Og det er ikke alle problemer, man kan løse selv. Heller ikke altid med hjælp fra familien og vennerne. Somme tider er det faktisk rarest at tale med nogen, som ikke er så tæt på en.


Emnerne, som vi taler om i familierådgivning, formuleres af dig/jer selv. 

Der kan være mange temaer, fx: Kærlighed og omsorg, forældre- og voksenroller, sygdom og død, konflikter mellem teenagere og forældre, skoleproblemer, opdragelse og ansvar.


Familiens problemer & udfordringer

Hverdagen kan være stressende i børnefamilier. Der er mange forventninger at forholde sig til, og selv hvis alt kører snorlige, kan det være udfordrende.


Men kommer der noget uventet ind fra sidelinien - sygdom, mobning, ensomhed, forkerthedsfølelse mv - kan det føles ekstra svært, ja, endda uoverstigeligt at navigere i.


Hvordan hjælper vi vores børn bedst i trivsel. Hvordan hjælper vi dem til at få et godt selvværd - og hvad skal vi helt undgå?

Hvordan finder vi vores eget ståsted i forældrerollen? Hvad kan I umiddelbart gøre, for at lette hverdagen? Hvor kan I finde overskud til nærvær? 


Hvordan får I vendt livet i jeres familie, så I får energi fremfor at føle jer drænede?


Supervison af fagpersoner

For at behandle det syge barn, må der drages omsorg for hele familien


At stå på sidelinien hos en familie, hvor livet mærkes


Når en familie bliver presset mere, end de kan holde til, kan det være uudholdeligt at være vidne til.


Hvilken retorik er hensigtsmæssig at bruge? Hvordan involverer og griber du de pårørende børn? Hvad kan du gøre for at hjælpe mor og far?


Spørgsmålene er mange - og de er umanerligt store og vigtige.


Hvis du som fagperson (sundhedspersonale, pædagoger, lærere, sagsbehandlere) møder disse familier gang på gang, er det vigtigt, at du får vendt tingene. Det er nødvendigt at du får en indsigt i reaktionsmønstre og familieroller - både i de situationer, der kan fremkalde traumatisk stress (f.eks. når det går op for forældrene, at deres barn har en alvorlig diagnose). Men mindst ligeså vigtigt, at du har en viden omkring livet i familierne, der konstant er i alarmberedskab.


Og du skal selv gribes! At stå på sidelinien og bevidne en families ulykke og sammenbrud skal håndteres, så du ikke tager det med hjem.


 • Jeg har en robust erfaring med supervision og oplæg for sundhedspersonale:
 • det er HELE familien, der skal gribes, når et barn eller en forældre får en indgribende diagnose
 • hvad er dine handlemuligheder i forhold til hele familien?
 • hvor og hvordan kan hele familien profitere af din og dine kollegers hjælp og støtte?
 • råd og vejledning til at gribe de pårørende børn


Jeg giver dig og dine kolleger helt håndgribelige råd -- og små køreplaner for, hvad I kan gøre her og nu.

Klientudtalelser

J, overlæge på Rigshospitalet - "Det er rigtig godt, at du kommer ud og fortæller om familieoplevelser på børneafdelinger. Det er så vigtigt, at man forstår, at et indlagt barn er en del af en familie, og at behandle barnet inkluderer at have omsorg for familien."  Læs mere  Læs mindre

Janice - "Du kommer med garanti til at være “livline” for mange familier i en svær periode. Du møder dem når de er allermest sårbare. "  Læs mere  Læs mindre

Tobias - "Wow du fik sat gang i en masse tanker og følelser. Der er lidt at arbejde på, men det glæder jeg mig til."  Læs mere  Læs mindre

Kunde efter foredrag i en patientforening - "Jeg troede først, at du var ligesom de andre foredragsholdere, der er kommet i vores forening. Men du har jo prøvet det selv. Det har virkelig været fantastisk givende at deltage på forældremøderne med dig!"  Læs mere  Læs mindre

Marianne - "Når jeg har en tid hos dig, er det ikke altid, jeg har lyst til at tage afsted. Men jeg fortryder ALDRIG! Jeg føler mig altid lettere, når jeg har været inde hos dig."  Læs mere  Læs mindre

Sygeplejerske på børneafdeling - "Supervision er bedst, når man ikke tales efter munden. Jeg føler mig i den grad klædt på, når jeg møder ind på arbejde igen. Tak Lea - du er noget særligt."  Læs mere  Læs mindre

Carsten - "Og du var brikken der manglede på min plade. Tak for at du kom ❤️"  Læs mere  Læs mindre

Helene, 44 år - "Du er SÅ god Lea og med et knips fik du mig til at mærke min sårbarhed - tude af alle de rigtige årsager, TAK, det var tiltrængt ❤️"  Læs mere  Læs mindre

Gitte, mor til alvorligt syg datter - "Tak Lea for dig og for det du åbner op for hos os, der er åbnet nye døre på grund af dig, jeg glæder mig til fremtidige sessions, det giver bare så meget mening og jeg er dybt taknemmelig?❤️ "  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere