Helle Skovsgaard - Psykoterapeut, Coach

Helle Skovsgaard

Psykoterapeut, Coach

Hos GoMentor foregår alle online-samtaler via en sikker og stabil videoløsning, som er udviklet specifikt til brug for bl.a. psykologer, psykoterapeuter og coaches.

Fordelene er bl.a. ingen fysiske begrænsninger, og at der ofte er billigere og kortere ventetider. GoMentors platform til online-samtaler er stabil og sikker (krypteret), hvilket betyder, at sikkerheden og fortroligheden er i top. Løsningen er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening.

Udover vores online videoløsning har du også mulighed for at tilmelde dig vores GoMentor 24/7-service, hvor du kan skrive ubegrænset med din personlige mentor gennem et månedligt eller ugentligt abonnement. Denne online platform er også krypteret for at sikre, at samtalerne mellem dig og din mentor er fortrolige.

Online-samtaler kræver en internetforbindelse og kan tilgås fra PC, Mac eller vores app til iOS og Android.

Psykoterapi er en vej til personlig udvikling og frigørelse, hvis du i perioder eller på bestemte tidspunkter i livet f.eks. oplever Helle Skovsgaard - Psykoterapeut, Coach

Beskrivelse

Denne mentor er ikke længere aktiv - Kontakt GoMentor support, hvis du har brug for hjælp til at finde en anden mentor.

 

Velkommen

Formålet med psykoterapi

Psykoterapi er en vej til personlig udvikling og frigørelse, hvis du i perioder eller på bestemte tidspunkter i livet f.eks. oplever:

 • At det kan være svært at finde ro og overskud og glæde og bare nyde livet.
 • En udefinérlig indre uro.
 • En længsel efter noget, der bare "mangler" - og som du måske ikke helt ved, hvad er.
 • At du ofte - i bestemte situationer eller sammen med bestemte mennesker - helt automatisk ender i en bestemt rolle, som du ikke har lyst til. Og står tilbage med reaktioner og følelser, som er ubehagelige eller uhensigtsmæssige for dig.
 • At være ramt af stress, krise, sorg og tab.

Det kan alt sammen suge energien og kraften ud af os, og det går ud over vores livskvalitet og evne til at være den, vi allerinderst inde er - og til at udfolde vores fulde potentiale.

 

Konkrete emner, som du kan bruge psykoterapi til:

 • Stress - ifm. job, privatliv, familie
 • Sorg og tab - af nærtstående personer, job, helbred, økonomisk fundament
 • Chok og traumer
 • Lavt selvværd og selvtillid - føle sig utilstrækkelig, forkert, intet værd
 • Uforklarlig indre uro og utilfredshed
 • Bryde gamle vaner og mønstre - en trang til at gøre noget andet, uden at komme ud af stedet
 • Uforklarlige fysiske smerter og spændinger
 • Relationer - konflikter og kommunikation med andre, der ikke virker efter hensigten - de andre gør ikke, hvad vi forventer, eller vi føler os misforstået.
 • Følelser, der er svære at tackle og rumme - magtesløshed, meningsløshed, frygt, vrede, ked-af-det-hed, tristhed, ensomhed, skyld, skam og offer-følelse
 • Svært ved at tackle kritik og negative reaktioner fra andre
 • Særligt sensitive mennesker – og de udfordringer og styrker, der kan følge med.

Hvordan arbejder jeg sammen med dig?

Jeg hjælper dig med at gå på opdagelse i dig selv og i de udfordringer, du gerne vil arbejde med, så du kan føle dig fri til at komme videre. Fortiden kan vi ikke ændre, men vi kan vælge ikke at lade os styre og definere af den, og i stedet for lære af den og tage de positive ting og styrker med, som den også har givet os. Jeg støtter og guider dig i at bearbejde og helbrede det, der holder dig fast i gamle væremåder og følelser, så du kan finde nye veje og energi til at gøre – og være - det, som er autentisk og ægte for dig.

Det sker gennem samtale og andre supplerende værktøjer, alt efter hvad der giver mening for dig.

 • Det kan f.eks. være drømmearbejde, da drømmene kan vise os ting omkring os selv og vores liv og relationer, som vi ikke er opmærksomme på i hverdagens travlhed. Ligesom de kan pege på løsninger eller retninger, der kan hjælpe os videre. 
 • Og det kan være kropsarbejde (afspænding og opmærksomhed på kroppens signaler og spændinger). For også kroppen gemmer på værdifulde informationer, som vi ikke er opmærksomme på. Og på symptomer, som kan forløses, når vi arbejder med det, der ligger bagved.

Derudover inddrager jeg elementer fra forskellige psykologiske retninger - helt afhængigt af, hvad der kan være relevant for netop dig. Det kan f.eks. være adfærdspsykologi, kognitiv psykologi, systemisk psykologi, psykodynamisk psykologi, eksistentiel psykologi, humanistisk psykologi og transpersonlig psykologi.

Som psykoterapeut er jeg meget optaget af at skabe udvikling og forandring, der giver mening og glæde. Og optaget af at få øje på de gaver, muligheder og ressourcer, der altid findes, når man søger efter det.

Jeg er åben og anerkendende og ser store muligheder i, at vi er så forskellige. Nærvær og rummelighed er vigtig for mig i kontakten med andre. Og jeg har dyb respekt for, at forandringsprocesser tager tid - og tager forskellig tid - afhængigt af hvem man er, og hvad man har med sig.

 

Min baggrund

 • Jeg er certificeret psykoterapeut med en 4-årig uddannelse fra Ole Vadum Dahls ID Academy. Uddannelsen er godkendt efter tværministerielle regler. Centralt i uddannelsen er et fokus på at skabe kontakt til vores inderste kerne eller sjæl, da dette ofte giver de dybeste forandringer. Meditation og mindfulness bruges også som værktøjer til at udvikle ro og balance.
 • Derudover er jeg uddannet inden for coaching og HR (udvikling af kompetencer, personale og organisation samt forandringsledelse).
 • Med mig har jeg også en stor portion livserfaring, som har givet mig lyst til at stoppe op og arbejde med mig selv, når kriser, tab og stress ramte mig. Eller når gamle handlemønstre ikke længere fungerede.
 • Derudover har jeg erfaring med forskellige jobfunktioner som proceskonsulent, projektleder og administrativ medarbejder både fra private virksomheder og fra det kommunale. Her har jeg arbejdet sammen med vidt forskellige mennesker og faggrupper og har fået stort indklik i, hvordan vi hver især bliver påvirket af livets udfordringer og samspillet med andre både på jobbet og privat.
 • Og jeg arbejder som frivillig hos TUBA i Odense, hvor jeg hver uge har samtaler med unge voksne, som er vokset op med misbrugende forældre. Og jeg har tidligere arbejdet i halvandet år som frivillig i CSM i Odense (Center for Seksuelt Misbrugte - voksne med senskader). Her havde jeg samtaler med brugerne og var sammen med dem i værestuen.

Hvis du allerede nu ønsker at forespørge på en konkret tid, er du meget velkommen til at benytte ovenstående links. Du vil modtage en bekræftelse på aftalen eller et forslag til en anden tid.

Du er også velkommen til at ringe til mig, se mit nummer under "kontakt mig"

Jeg har mulighed for samtaler om aftenen og i weekenden. 

;

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere