Hanne Faurholt - Psykoterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Parterapeut, Spædbarnsterapeut

Hanne Faurholt

Psykoterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Parterapeut, Spædbarnsterapeut

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Børn og familieterapi og parterapi i Svendborg - har akuttider Hanne Faurholt - Psykoterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Parterapeut, Spædbarnsterapeut

Beskrivelse

Familieterapeut Hanne Faurholt

 

Familieterapi

Der er mange former for familier og de giver alle sammen udfordringer.


Jo mere usikker din barndoms familie har været for dig, des mere kan du bøvle med din næste familie. Og selvom det ikke LIGE er til at genkende i første omgang, er det de samme familiemæssige problemer, som går igen i din egen familie.

 

Familieterapi hos mig, er terapi for almindelige mennesker, med almindelige problemer, der er blevet for store.

Jeg arbejder med jeres situation her og nu. Undervejs vil jeg kigge på opvæksten og drage faglige observationer ind, men ikke direkte arbejde med barndommens historier.

 

Børn og familieterapi

Har far og mor samlivsproblemer, kan det på ingen måde undgås, at børnene ved det. De kan IKKE skånes for den viden, for de lever i det og de VED det. De bliver ikke kede af at der snakkes om problemerne, men ER kede af det, når de voksne ikke fungerer. Og de slapper af, når de mærker, at nogen hjælper deres forældre. Derfor ønsker jeg at børnene er med i terapi.

 

Parterapi

Parforholdsterapi, hvor kun parret kommer, er også en mulighed hos mig (I er begge ud af EN eller anden form for familie)


Problemerne har stået på meget længe og man er slidt helt ned i sokkeholderne og ORKER næsten ikke mere. Parforholdsterapien er sidste udkald, før man giver op.


Ofte er der næsten ingen kærlighed tilbage og måske er der allerede en tredjepart inde i forholdet. Og da det er DEN, kærligheden, der skal holde parforholdet sammen, kan det blive svært at redde det. Men så kan der arbejdes på en god adskillelse.


Parforholdseftersyn

Måske er dette begreb ukendt for dig, men helt konkret er det et eftersyn i parforholdet, hvor det afklares, hvor den enkelte ER i forholdet. Nøjagtigt som et bilsyn skal forhindre, at man pludselig står med en defekt bremser, så taler parterne, under min vejledning, forholdet igennem og skal tage problemer i opløbet.

 

Individuel terapi

Hos mig er individuel terapi et personligt udviklingsarbejde. Du ønsker at arbejde med din livssituation, dine reaktionsmønstre eller du oplever at stå stille i tilværelsen eller måske er du bare ked af det uden at vide hvorfor.


I individuel terapivælger du enten at komme alene eller du kan tage én med, der kan være vidne til din proces. Dette er dog helt op til dig og ikke noget du behøver at beslutte første dag.


Eksempler på temaer du kan henvende dig til mig vedrørende, kan f.eks. være:

  • At en ulykke/episode bringer voldsomme minder frem vedrørende det at miste.
  • At du har mistet en af dine nære og har behov for sorgbearbejdning. Det kan være du har mistet for nylig. Eller det er flere år siden og din sorg dukker først op nu.
  • At din partner er gået fra dig, og det udløser en voldsom forladthedsfølelse, som du ikke kan håndtere på egen hånd. Det kan f.eks. have sin årsag tilbage i barndommen, hvor alt lige fra mor, der er gået for tidligt fra en børnehaveaflevering (DU var ikke klar) et dødsfald eller andre svigt, kan give dig følgereaktioner.
  • At du er blevet fyret og oplever efterreaktioner, som du f.eks. ikke selv forstår og du oplever dem for voldsomme i forhold til den konkrete situation.
  • At du enten er alene og må finde din plads med den ensomhed, eller du er for nyligt blevet alene og skal lære at håndtere din nye situation. Evt. dukker der følelse op af skam, forladthed og til enhver tid sorg.
  • At du måske ønsker at arbejde med en problematik omkring en af dine forældre, hvor de enten er døde eller du ikke ønsker at have dem med i terapien. Det er til enhver tid muligt at arbejde med emnet, uanset om de er der eller ej. Om de er døde eller levende.
  • At du er stresset, eller er i fare for at få stress. Du står måske med en stress-sygemelding eller overvejer om du skal melde dig syg. Typisk vil vi arbejde med, hvordan du lærer at passe på dig selv og får sagt fra overfor dine omgivelser.
  • At du måske har et stort ønske om at tabe dig, få sat grænser eller holde op med en dårlig vane og har brug for støtte til at fastholde dit mål. Jeg vil stille de svære spørgsmål og hjælpe dig til at få lagt en realistisk plan og støtte dig i at holde den.


Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller ønsker at vide mere. Det kan f.eks. være hvis du er i tvivl om du overhovedet skal i gang.


Al kontakt er ganske uforpligtende.


Om mig

Jeg er uddannet familieterapeut på Kempler Instituttet (i dag Dansk Familieterapeutisk Institut) under Jesper Juul og Walther Kempler.


Oprindeligt er jeg uddannet lærer med speciale i børn med særlige behov. Som lærer har jeg altid haft en særlig opmærksomhed på børn i problemer, og sidenhen blev det til en faglig interesse for baggrunden for børnenes problemer. Jeg erfarede, at når familien fik hjælp, faldt børnene til ro, og at det i mange tilfælde handlede om at få sagt problemerne højt og vise børnene, at forældrene arbejder med det, der er svært.


Jeg har været privatpraktiserende familieterapeut siden 2001. I begyndelsen i kombination med ansættelse på familiebehandlingsinstitutioner og som leder af et skole- og dagbehandlingstilbud, hvor jeg også var behandlingsansvarlig.


Siden 2009 har jeg udelukkende arbejdet som privatpraktiserende familieterapeut.

 

Biografi

Erfaringsområder

Afhængighed og misbrug

Afhængighed

Misbrug

Pårørende til en misbruger / afhængig

Alkoholmisbrug

Misbrug af beroligende midler

Anger management / vredeshåndtering

Børn og vrede

Angst

Angstlidelser

Fobier

Abnorm separationsangst

Akut belastningsreaktion

Dødsangst

Eksamensangst

Fødselsangst

Generaliseret angst

Panikangst

Nervøsitet

Posttraumatisk stresslidelse (PTSD)

Tvangstanker (OCD)

Taleskræk

Præstationsangst

Chok og traume

Barndomstraumer

Choktraumer

Fødselstraume

Krigstraumer

Misbrugstraumer

Traume

Ulykkestraumer

Voldstraumer

Depression

Ensomhed

Fødselsdepression

Efterfødselsreaktion

Vinterdepression

Forstyrrelser typisk diagnosticeret i barndom eller ungdom

ADHD

Adfærdsforstyrrelser

Børn og ADHD

Afføringsforstyrrelser

Gennemgribende udviklingsforstyrrelser

Aspergers syndrom

Autisme

Infantil autisme

Indlæringsvanskeligheder

Dysgrafi

Dysleksi

Regneforstyrrelse

Staveforstyrrelse

Madnings- og spiseforstyrrelser i barndom

Sproglige forstyrrelser

Stammen

Dysfasi

Dysartri

Job

Ledelse

Mobning på arbejdspladsen

Kommunikation på arbejdspladsen

CV skrivning

Work/Life balance

Arbejdsglæde

Krise

Identitetskrise

Livskrise

Køn og seksualitet

Kønsmæssige og seksuelle diversiteter

Seksuelle problemer

Mani

Overgreb og mishandling

Omsorgssvigt (ældre)

Omsorgssvigt (børn)

Vold i hjemmet

Seksuelle overgreb

Incest

Par og familie

Familieliv

Opdragelse

Mistrivsel

Sammenbragte familier

Børn og trivsel

Børn og angst

Børn og skilsmisse

Parforhold

Utroskab

Svigt og forræderi

Skilsmisse og brud

Magtkampe

Kærlighedsmønstre

Kærestesorger

Jalousi

Efter forældrefasen

Kommunikationsproblemer

Teenage problemer

Det modsatte køn

Gruppepres

Mobning

Skoleopgaver og eksamener

Personlig udvikling

Grænsesætning

Følelsesmæssig intelligens

Eksistentielle problemstillinger

Lavt selvværd

Lav selvtillid

Livsændringer

Motivation

Målsætning

Selvdestruktiv adfærd

Selvfølelse

Tankemønstre

Tankemylder

Borderline personlighedsforstyrrelse

Personlighedsforstyrrelser

Psykisk sårbarhed

Psykoser

Psykosomatiske lidelser

Relationsproblemer

Selvskade

Skyld og skam

Sorg og tab

Spiseforstyrrelser

Stress

Sundhed

Sygdom og smerte

Søvnproblemer

Tilpasningsreaktioner

Sprog

Dansk

Engelsk

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.