skilles /blive sammen- få hjælp til og blive afklaret

Skrevet d. 19-2-2018 17:21:22 af Heidi Egeberg - Parterapeut, Psykoterapeut MPF

Skilles/ Gå fra hinanden – eller blive sammen- få hjælp til at blive afklaret.

Går du/ i og overvejer om det er den bedste løsning for jer. Der kan gå mange tanker igennem en, når forholdet ikke fungere.

·         Passer vi sammen.

·         Er vi vokset fra hinanden?

·         Er vi ved at glide fra hinanden?

·         ”jeg tror ikke længere han/ hun elsker mig.

·         Jeg bliver ikke længere værdsat.

·         Misforstår I i hinanden?.

·         Savner I mere nærhed i forholdet

·         føler i jer forsømt.

·         Savner i Støtte, og opbakning og bekræftelse.

·         Vi har ikke længere sex med hinanden.

 Lader i konflikterne ligge, som kan være med til, i får lukket så meget ned for følelser og behov og tilliden, så tankerne om, det er nok bedst vi går fra hinanden, kan få så meget plads i jer, så det overtager, så alt det i har haft sammen, bliver gemt alt for langt væk.

Har i trukken jer mere ind i jer selv, som skaber større og større afstand imellem jer, så i ikke kan mærke hinanden. Er i ude af kontakten med hinanden, og derfor bliver i lettere irriteret, vrede og skælder ud og  kritisere.

Der kan være mange årsager til, i er nået dertil. Arbejde, børn, karriere, sygdom, er der gået dagligdag i forholdet, har i glemt hinanden.

Min erfaring som parterapeut er, der kan gøres noget, hvis man er åben overfor at arbejde med det i parterapi.  Det handler meget om, at kunne finde vejen ind til, at kommunikere med hinanden og få løst op for, hvorfor i nåede dertil, der er en grund, og et mønster, som har fået overtaget.

Få hjælp til at rette vrede og frustrationer mod det negative mønster i stedet for på hinanden.

 

Så i får skabt en tryghed med hinanden, som kan åbne op for det i savner og længes efter. Et parforhold, er der hvor man gerne skal føle sig tryg, og vide man er der for hinanden.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.