er du klar til at holde ferie uden stress???

Skrevet d. 30-6-2020 17:49:06 af Inge Pedersen - Psykoterapeut

Nedtælling til sommer ferie? Eller er du allerede gået på sommer ferie? 

Sommeren er ovre os  og trods vi er i coronavirus tiden , vrimler det snart med glade mennesker alle vegne i den danske sommer

En skøn tid hvor vi rigtig skal  huske at nyde det være at sammen med andre og glæde os over det skønne vejr og stresse af fra job og forpligtelser for en stund, og have oplevelser der ikke minder om arbejdslivet, skønt… smil.

Men! Du kender måske det fra dit job eller i hjemmet, det er en masse arbejde der lige skal gøres før du endelig kan slappe af og kan gå på ferie. Der er lige en bunke mail, aftaler osv.. der skal laves for eller ligger de når du kommer tilbage fra ferie… så arbejdsdagene bliver lige lidt længere for du kan jo slappe af når du får ferie tænker du.. så den sidste dag før ferie er forventningerne til ferie høje hos dig og nu skal du slappe af og nyde livet og ferien! Skønt.

Der er bare lige den hage at mens du har udtænkt den geniale plan og er klar til at gå på ferie, så er ”harddisken”, Hjernen, ikke klar til at gå på ferie, den arbejder stadig videre med alle planer og gøre mål og er ikke gået ned i gear.

Den arbejder videre, det betyder at du desværre kan opleve at du  bliver syge når du nu endelig skal slappe afdeler får svært ved at kunne slappe af.

Men det er en helt naturlig reaktion for kroppen og hjerne skal have tid til at komme ned i gear for at være i stand til at kunne slappe af og tage nye indtryk ind,

derfor oplever du måske hvis du har 3 ugers ferie at den første uge går med at komme ned i gear mental og fysisk og så de sidste 2 uger kan du får alvor nyde ferien indtil job/hverdagen kalder igen.

Hvilket er ærgerlig tid at bruge på af sin kostbare ferie. Jeg vil give dig 3 gode råd som du sikkert har hørt før, men måske ikke lige har fået gjort noget ved sidste sommerferie, så kan du gøre det nu og sikre at du kommer godt i gang med din ferie både mentalt og fysisk.

1. Start i god før din ferie med at få mails og andre opgaver på kontoret eller i hjemmet ryddet af vejen.Det du kan og acceptere så at det du ikke kan nå må vente.

2. Gå en kort tur i naturen hverdag ugen op til ferien (mindst, gerne flere uger før) og få pulsen ned og tankerne på afstand, på den måde gør du kroppen og sind klar til at skulle geare ned og holde ferie.

3. Hold ferie og undgå at skulle lave arbejde på din computer. prøv disse 3. metoder og mærk på egen krop hvordan du kan starte din ferie med ro og glæde i den krop allerede fra den første uge og undgå at spilde din dyrbare ferie. Hvis du kun holder to ugers er metoden den samme.

Hvis du oplever at det ikke er nok til at geare ned og slippe evt stress inden sommerferien. Så vil jeg meget gerne hjælpe dig. Du kan booke en time´s haveterapi i smukke og dejlige omgivelser på landet og lære hvordan du effektivt og nemt kan lære at skabe den ro i krop og sjæl du behøver for at få en skøn og dejlig sommerferie. book en gratis for samtale og hør mere om hvordan jeg kan hjælpe dig. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere