'Elsker, elsker ikke’?

Skrevet d. 3-8-2021 08:02:40 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

I går, var opstart for mange efter ferien. Tankevækkende var det, at så mange kom med det altoverskyggende spørgsmål: ‘Elsker, elsker ikke’? Skal jeg blive, eller ej? 

Kan du huske bardommens leg... Blad for blad nærmer udfaldet sig, nervepirrende, fængslende, afgørende.

Sæt blomsten tilbage

Som regel får de ikke det store spørgsmål besvaret. I hvert fald ikke med det samme.

Det giver ikke mening, at manden, der er ved at bukke under over at være skaffedyr eller at være handy manden bare går. Selv om han er ved at segne om af udmattelse. Ofte vil han forsætte med det samme mønster i et nyt forhold.

Eller kvinden, der er træt af at ’være sød’ og opofrende, løser det ved at skælde manden ud i flere timer, for nu er det nok. Måske er hun bare begyndt at spise alt for meget

Lader du det sidste blomsterblad afgøre?

Mit hovedformål med artiklen er at understrege, at alt alt for mange forsat leger barndommens leg. Vi står passivt og afventer på partnerens næste fejltrin eller Oh Skræk… ’vores følelsesmæssige rettergang’ for tænk nu, at det er ’elsker ikke!’

Fra leg til...?

De fleste af dem, der lægger legen fra sig, bliver i forholdet.

Hmmm... tankevækkende.

I stedet for at hive den ene blomst i stykker efter den anden, forholder de sig til forholdet som perfekt til at få det de længes efter. Endelig finde den Indre frihed, når du selv kommer i kontakt med dig og giver udtryk for hvad du oplever.


Hvad jeg i stedet oplever i min klinik er, at ham der er træt af at redde, finder ud af at det er sjovt og positivt at gøre op med barndommen, når han siger fra .

Kvinden lærer at have lytte til egne følelser, frem for at dyrke dem og bliver præcis i at udtrykke hendes behov

Lad blomsten leve

Ønsker du egentlig bare at mærke kærligheden, at mærke du er elsket af dig selv og af din partner? Så kig ind ad. Vær aktiv i forholdet.

Frem for at sidde passivt, betragtende tilbage og lade den uperfekte virkelighed bestemme, så skab det liv du vil have. Barnets blomsterleg symboliserer barnets afhængighed af forældrene. Nu er du voksen og kan skabe dit eget liv.

Wow! Lad os leve det.

Lad os bringe mere kærlighed til jorden, frem for fordømmelse.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.