Vil du tabe dig 5 kg? Vær opmærksom på NJTM-S

Skrevet d. 22-2-2017 10:48:58 af Miriam Veksebo

Vil du tabe dig 5 kg? Vær opmærksom på NJTM-S

https://pics.gomentor.com/p/id_9576__b_0__ext_png__w_180/profilbilled til offline.png

Vil du tabe dig 5 kg? Vær opmærksom på NJTM-S

De sat*ns 5 kg


Karen er en 45-årig kvinde med den slags liv de fleste af os drømmer om. Hun er sådan en der rejser mindst 6 gange om året, har en tæt og varm vennegruppe hun har kendt igennem mange år, er del af et kærligt ægteskab og har økonomi til ikke nogensinde at bekymre sig. Hun henvendte sig for at tabe 5 kg. Hun var meget opsat på at tabe 5 kg. Det havde hun været igennem 7 år. Hun følte sig fanget og magtesløs – desperat. For hun havde prøvet alskens kure, og intet virkede. De 5 kg sad stædigt fast.

Hun fortalte mig at hun havde det svært med sin krop, ikke kunne lide det hun så i spejlet, og generelt ikke var så glad som hun kunne være.

Hun forestillede sig, at når bare hun fik tabt de 5 kg så ville hun få det bedre med sin krop, pludselig kunne lide det hun så i spejlet og blive gladere i sit liv.

Det vise sig at problemet ikke var de 5 kg. Problemet var at hun led af:

“NJTM-S” – “Når Jeg Taber Mig – Så!”


Når jeg bare taber mig så får jeg et bedre forhold til min krop, så bliver jeg mere tilfreds eller så bliver jeg gladere i mit liv.

Jeg kan ikke sige det nok gange:


  • Du er ikke din vægt.
  • Et vægttab er præcis det – tab af vægt. Mere lykke, et bedre forhold til kroppen eller højere tilfredshed følger ikke nødvendigvis med et vægttab. 


Jeg har endnu til gode at møde en kvinde, hvor det helt reelt set de 5 kg der er problemet. Problemet er nærmere forestillingerne om de 5 kg og forestillingerne om hvordan de afholder os fra alt muligt. Så mange af os giver de 5 kg lov til at stjæle uforholdsvist meget fokus, og dermed frarøve os energi vi kunne have brugt på langt mere væsentlige ting. I Karens tilfælde eksempelvis at arbejde med sit forhold til sin krop og fokusere på at identificere de ting der stjal hendes glæde.

I løbet af vores samtaleforløb, blev det tydeligt for Karen, at hendes relationer i for høj grad var baseret på hendes egne alt for kraftige kompromiser med sig selv. Fra barnsben havde hun lært, at det vigtigste var at være “rigtig”. At det var langt vigtigere at være “rigtig” end at være sig selv. Og det resulterede så i at Karen levede det, der udefra kunne synes som et fantastisk liv, men som indefra var tynget ned af følelsen af, at der ikke rigtig var plads til hende. En følelse der samtidig betød at hun tvivlede på om hendes ægteskab og hendes venskabelige relationer ville holde, såfremt hun fokuserede på at være sig selv fremfor at fokusere på at være “rigtig”.  Og da det er enormt meget sværere (men samtidig meget bedre og langt mere holdbart) at fokusere på at leve et autentisk liv, og ændre de omstændigheder og dynamikker der ikke tjener os i vores liv, bliver det tit sådan at mange istedet vælger at fokusere på vægten. For den kan man måle og veje. Meget mere håndgribeligt end selvaccept, selvkærlighed og autencitet.

Vægtnissen


Forestil dig at en lille nisse justerer din vægt i løbet af natten. Næste morgen når du vågner har du tabt 5 kg. Hvad er forandret?

Læg ikke kun mærke til de ting der virker logisk, men også de forventninger, der måske ikke virker så logiske.


- Måske forestiller du dig at du bliver gladere?

- Måske forestiller du dig at du med et trylleslag vil blive gladere for din krop?

- Måske du får din ungdoms vitalitet tilbage?

- Måske….hvad?


Spørg dig selv, hvordan dit liv ville se anderledes ud, hvis du gav slip på tanken om de 5 kg. Hvor meget energi ville du kunne frigive? Hvordan ville du alternativt kunne bruge den energi?

Og sæt så dig selv fri og tag magten tilbage.

Den gode nyhed


Den gode nyhed er altså, at du allerede i dag kan begynde at arbejde med dine drømme og håb for dig selv, og allerede i dag begynde at tage magten tilbage og tage aktive skridt, der vil have en reel effekt i din hverdag og i dit liv. I stedet for at køre i evig ring om de 5 kg. 


Sundhed med måde. Din måde

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.