UTROSKAB.

Skrevet d. 23-8-2017 15:28:25 af Heidi Egeberg - Parterapeut, Psykoterapeut MPF

Utroskab er en stor krise i et forhold. I er begge ramt på hver jeres måde.

Der er mange følelser på spil. Svigt, tillidsbrud, uærlighed, vrede, at blive valgt fra, miste trygheden, usikkerhed, benægtelse, frustration, afvisning, afmagt, bebrejdelser. Hvad var det jeg ikke så. Hvorfor? Der er mange spørgsmål. Mange sårede følelser, som tager tid at få bearbejdet.

Utroskab kan og skal ikke forties. Det er vigtig der kommunikeres.

Det er vigtig, den der har været utro, tager ansvar, og er åben og imødekommende over for alle de spørgsmål, som ens partner har. Det kan føles ubehageligt, skamfuldt og svært, men det er en del af helingen, hvis i ønsker, at blive sammen.

Åbenhed og ærlighed er med til afdække, og genskabe tilliden.

Det tager tid og tålmodighed, at få genskabt tilliden.

Den utro vil opleve, at blive mistænkelig gjort, og blive tjekket, som er en del af processen, da det er et stort tillidsbrud, når man oplever utroskab.

Her er det vigtig, at være imødekommende over for sin partner, og vise stor forståelse for behovet herfor.

Den anden part i forholdet, som har mistet tilliden, og er i en stor sorg af svigt. Gerne skal kunne arbejde med, at genetablere sin tillid, når alle følelserne har fået plads. Ellers kan den der har været utro, kæmpe en kamp alene. Som kan skabe endnu større afstand imellem jer.

Det er muligt, at genfinde hinanden igen. MEN det kræver tid, opmærksomhed og tålmodighed.

Søg parterapi.  

I terapien åbnes der op for hver jeres følelser, og kommunikationen imellem jer.

Der er åbenhed for spørgsmål, og det i selv har svært ved, at få talt om sammen.

I terapien arbejdes der med, at genetablere kontakten, og tilliden imellem jer. Samt få belyst hvorfor opstod det. Var der noget i ikke var opmærksomme på overfor hinanden. Få sat ord på, hvad i evt. har savnet tidligere. Da det ofte er længsler efter opmærksomhed, nærvær, tid med hinanden, anerkendelse, intimitet, føle sig respekteret,  og føle sig elsket. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.