TAG DET IKKE PERSONLIGT. VIRKELIG.

Skrevet d. 3-7-2021 13:11:11 af Anne Ellekjær - Psykolog

Det handler ikke om dig.


Lige så meget det kan lyde som en tam kliche, kunne det ikke være tættere på sandheden. Det hele handler virkelig om dem. Når du bliver afvist af noget eller nogen, så er det naturligt at føle sig skuffet og utilstrækkelig. Men 98 procent af tiden, er det ikke fordi at du gjorde noget forkert - Jo, medmindre du dukkede op med en økse på arbejde, og blod på kraven. Hvis dette var tilfældet, så ja - hvad du gjorde var helt klart meget forkert, og derfor ville der ikke være noget spørgsmål om, hvorfor de sagde nej til din anmodning om en forfremmelse.


Generelt, så afviser folk andre af deres helt egne grunde - det har intet at gøre med, hvem vi er som individer, og alt at gøre med, hvem de er på indersiden. Når vi afviser andre, ser vi ikke altid konsekvenserne af vores valg. Hvis vi gør det, kan vores meninger måske blive påvirket, og dette  strider imod vores ønske om tage hensyn til andre. 


Sandheden er, at når du afvises af nogen eller noget - har det intet at gøre med, hvem du er på indersiden. Så tag ikke noget personligt. Tag det faktisk aldrig personligt. Ingen andre gør noget, kun på grund af dig. Hvad andre siger og gør, er en projektion af deres egen virkelighed, drømme og forestillinger.


Når du er immun over for andres meninger og handlinger, bliver du aldrig ikke offer for unødig lidelse. Det hele er meget simpelt: Hvis du bekymrer dig om andres meninger, hvis du bliver såret af, hvad andre siger om dig. Hvis du tager det personligt, hvad andre siger og gør, sætter du dig selv i stand til at blive såret. Hvis du ikke tager noget personligt, kan andres ord og handlinger ikke længere skade dig. Du har et skjold, der beskytter dig. For de fleste er dette en udfordring. For andre er det deres virkelighed, og de lever på den måde på grund af deres egen selvdisciplin . Det kræver øvelse, at kunne være i den mentale tilstand hvor man ikke at tage noget personligt - du skal arbejde på dine tanker om dig selv og andre mennesker. Men det er muligt, og det er tilgængeligt for dig. Så, hvad vælger du at gøre i dag ?

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.