Studerende. Hjælp til at håndtere høje forventninger og pres

Skrevet d. 24-4-2019 13:35:30 af Ulla Vestergaard - Psykoterapeut, Mindfulness instruktør, Mentaltræner, Terapeut, Coach

“Meget høje forventninger på mit studie og pres til eksamenerne fik mig til at kontakte Ulla. Et individuelt forløb gav mig mindre pres, mere selvtillid og større tro på mig selv. Jeg har fået meget mere energi og husker nu at have det sjovt og prioritere mig selv og tid til at slappe af "

Mette, studerende

Måske har du det ligesom Mette eller kan genkende et eller flere af følgende punkter?

  • Stiller store krav til dig selv?
  • Oplever at omgivelserne, forældre, studiekammeratet, lærere eller samfundet stiller store krav til dig?
  • Du gør rigtig meget for at præstere dit bedste, men synes, at det er hårdt og krævende?
  • Måske oplever du pres eller stress?
  • Du bekymrer dig over eksamener, karakterer og oplever måske eksamensangst? Du er måske også i tvivl om, hvad du vil efterfølgende med dit liv?
  • Tænker meget over, hvad andre tænker om dig og om du gør det rigtige? Ser ud på den rigtige måde? Går i det rigtige tøj?    
  • Er træt og sover dårligt. Bruger meget tid på sociale medier og synes at du næsten hele tiden skal være tilgængelig?                                                       

Hvis du kan genkende et eller flere af ovennævnte punkter, så skal du vide, at du bestemt ikke er alene om det. Omkring 40 % studerende oplever stress. Det perfekte eller at stræbe efter det perfekte, kan ofte resultere i en oplevelse af et konstant pres, som kan føre til træthed og udmattelse. Du kan ligesom rigtig mange andre unge, få redskaber til at forebygge stress og udmattelse eller til bedre at håndtere og slippe de tanker og følelser, der giver dig pres. Vi tager udgangspunkt i lige præcis det der presser eller stresser dig. Du kan også få mere ro, overskud, glæde og samtidig stadig præstere og honorere krav. 

Hvorfor vente med at få det bedre eller få det værre? 

Kontakt mig gerne helt uforpligtende. 


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere