Slip stress

Skrevet d. 8-11-2014 12:18:54 af Christina List - Psykoterapeut, Coach

I en tid, hvor vi bruger utrolig meget energi på at jagte succes og værdsættelse på jobbet, anerkendelse og kærlighed i familielivet og sundhedsidealer om kost og motion, kan det være svært ikke at miste sig selv undervejs. Vi kan komme til at løbe rundt i et hamsterhjul med høj puls og skyklapper på, for at leve op til hvad vi tror er idealet, desværre ofte med stresssymptomer som følger.

Det betyder, at mange går rundt med en følelse af utilstrækkelighed, utilfredshed, travlhed og frustration, der også kan begynde at give problemer med helbredet. Problemer som påvirker os i privatlivet, i familielivet og i arbejdslivet bliver en ond cirkel, som er svær at komme ud af, og som pludselig bliver en accepteret del af vores hverdag. Vi kommer derfor til at miste kontakten med os selv, livsglæden og vores sande identitet...

Derfor har mange af os brug for et åndehul midt i al forvirring og så nyder vi at flygte fra hverdagen og søge ly på ferier, med tætte venner eller med anden aktivitet eller underholdning. Vi glemmer, at vi selv kan arbejde på at genfinde os selv, komme i balance og få oparbejdet ressourcer til bedre at tackle hverdagen med overskud, nærvær og opmærksomhed.

Hvis vi blot husker på, at være nærværende her og nu, glemme fortid og fremtid for en stund, og bruge et par minutter om dagen på at huske på, hvem vi i sandhed er langt inde bagved.

Vi skal have kontakt med essensen af os selv igen, den rolige og harmoniske person, som vi er uden travle og dårlige vaner, mønstre og overbevisninger. For det er med denne ro, vi kan opnå sand værdsættelse af livet. Og det er med denne ro, vi kan pleje forholdet til andre mennesker og give videre af næstekærlighed i sådanne mængder, at vi endda kan ændre andre menneskers væren.

Måske lever vi kun denne ene gang, og så er det da med at få mest mulige ud af livet. Start med at leve fuldt ud lige nu.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.