Skyggemonster

Skrevet d. 15-2-2019 17:56:12 af Steffen Gilmartin - Coach, Parcoach

De fleste af os er nok rimelig bange for monstre. De indre monstre som styre os fra vores skygge. De oplevelser, påvirkninger eller traumer kan vi gemme inde i vores skyggeside og de kan vokse sig til "skyggemonstre", som jeg lidt i sjov kalder dem. Men hvis man laver skyggearbejde, som jeg ofte gør med dem jeg coacher, så slipper det de her skyggemonstre fri og de kan hjælpe med at styrke os i stedet for at styre os.


F.eks. så fortalte min far mig at han ikke havde noget til fælles for mig. Det var rimelig ubehageligt at få at vide, så jeg forsøgte at gemme det væk eller glemme det, men det sad fast og havde bl.a. den betydning at jeg meget sjældent føler mig som en del af et fællesskab. Så for at slippe det skyggemonster ud måtte jeg finde ud af hvad gaven er at føle sig udenfor. Jeg kan se tingene lidt udefra. Jeg kan mærke hvor meget jeg savner fællesskabet og hvor meget jeg vil kæmpe for det osv. Så idag har jeg stadig min fars sætning indeni, men jeg har sat lys på skyggen og det har frigjort en god del energi.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere