SØSKENDE: DIN VEN ELLLER DIN UDFORDRING ?

Skrevet d. 30-8-2021 14:33:32 af Anne Ellekjær - Psykolog

Hvis du er vokset op med søskende, har du formeligt nogen minder fra jeres barndom, som du kan kigge tilbage på, og have en smule af en dårlig smag i munden. Der er ikke nogen mennesker, som har været tættere på os end dem, og uanset om vi vil de eller ej, er de et vidne til dit liv, og har et unikt perspektiv i forhold til hvem du, og hvordan du er vokset op. De kender dig på godt og på ondt, og kender dig på en måde, som ingen andre mennesker kan.


Vi kan dog ikke vælge vores søskende bliver og det kan nogen gange resulterer i større eller mindre gnidninger. Så hvordan kan du eksistere med dine søskende bedst, uanset hvilke forhold i har til hinanden ?


1. Accepter at i er forskellige

Det er ikke givent, at i vil have noget til fælles udover jeres opvækst, og det kan være okay. At have forventninger til hinanden, som ikke er italesat, kan virke som en skuffelse for begge parter, og kan slide på jeres forhold over tid. Find ud af hvad du vil have ud af jeres relation, og find et kompromis for hvad i ønsker, og hvad i realistisk kan give hinanden i forhold til tid og overskud.


2. Hav tålmodighed

Det kan godt være at i er vokset op sammen, og havde et meget turmult forhold, men med tiden kan der ske meget. I er ikke nødvendigvis de samme personer, som i var dengang i voksende op sammen, og derfor kan jeres forhold godt ændre sig for det bedre, når i er blevet ældre


3. Brug hinanden, når i er sat i jeres veje

Hvis du kigger indad, og er i tvivl om nogen af de ting som du gør, og hvordan det bliver modtaget ud i verden, kan det rart at have en søskende at udspørge. Deres svar vil ofte kunne overraske dig, og måske afslører nogen af de blinde vinkler, som du ikke selv har set. Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.