SKAL JEG GÅ FRA MIN PARTNER ELLER EJ?

Skrevet d. 19-5-2016 06:10:27 af Christina List - Psykoterapeut, Coach

Ja, det er bare en forfærdelig situation at stå i!


- og det er næsten endnu værre at gå og være i konflikt med dig selv dag efter dag...det tager på kræfterne og overskuddet, og du bliver mere og mere ked af det indeni.

 

Hvordan skal du nogensinde kunne træffe en endelig og rigtig beslutning, når du er så meget i tvivl?


Som psykoterapeut støder jeg også ofte på netop denne konflikt hos mine klienter, og derfor vil jeg meget gerne komme med mit bud på et værktøj, som muligvis kan hjælpe dig, hvis DU står i samme situation.

 

Det hele kommer her:

 Først og fremmest vil jeg mene, at det er sundt med konflikter af og til i parforholdet for at man som menneske udfordres lidt... 

  

....så længe det ikke er de samme konflikter og temaer om og om igen. Er det tilfældet, så bør alarmklokkerne ringe, og så er det tid til at sætte sig ned som par og finde en løsning. Kan man ikke det, så bør man søge hjælp, enten professionelt eller andetsteds. 

Så længe man er indstillet på alt dette, er man som par i stadig i den sikre grønne zone, fordi man stadig er villig til at tale om tingene og løse både udfordringer og problemer sammen.

 

Har man svært ved dette, så ender man i en utilfredsstillende situation (den gule zone) hvor man er ked af det og frustreret i længere tid, og hvor man måske begynder at bebrejde sin partner og modarbejde hinanden. De kærlige følelser og gerninger visner lige så stille. Kys, klem og sex aftager, og man begynder at vokse fra hinanden... 

 

Pludselig krydses linjen til den røde fase, hvor den ene part kaster sig ud i et sidespring, flygter væk i jobbet eller begynder at få nye interesser med andre mennesker. 

Når et par pludselig befinder sig i den røde fase, så er det desværre for sent at redde forholdet, fordi én af parterne nu ønsker at komme ud af forholdet. 

For nogle par begynder bitterheden, hadet og depressionen at melde sig...for andre startes et helt nyt kapitel, som byder på nye eventyrer...


Når jeg skal afgøre, om et forhold kan reddes med eksempelvis terapi, så undersøger jeg først og fremmest i hvilken zone parret befinder sig.

 

Hvis de har krydset over til den røde zone, så får de ikke længere noget ud af parterapi med det formål at redde forholdet. I stedet skal de hjælpes med hver især at komme videre i livet på den bedste måde, især hvis der er børn involveret.

 

I hvilken zone er du og din partner?

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere