PART 2: Hvordan definerer mine behov hverdagen

Skrevet d. 6-12-2021 08:17:12 af Andreas Mouritzen - Psykolog, Mindfulness instruktør

Har du nogensinde stillet spørgsmålet, hvorfor gør jeg det der? Så finder du svaret i PART 1 og her i PART 2.


LET'S GO


Jeg sidder her en tidlig morgen, inden solen og familien står op. Jeg er lige kommet hjem fra en løbetur. Hvorfor, mener jeg det er en god ide, at stå op 1 time før min familie der står op kl 5.00? Det gør jeg fordi, jeg ved at hvis mine behov ikke bliver opfyldt af mig, så leder jeg efter at andre skal gøre det.

Det betyder ikke, at jeg altid har gjort meget ud af at være fornuftig. Det gør jeg stadig ikke, men når det kommer til at hjælpe mennesker, så er jeg klar til at gøre, hvad som helst for at det sker! Og for at, jeg kan være den bedste psykolog, og forstå en person fra det sekund de åbner munden og siger hej, også selvom det er over telefonen. Så er jeg nødt til at være 100% fokuseret og klar, og det er jeg ikke, hvis min hjerne leder efter at opfylde sine behov. Når de er opfyldt, og man selv har gjort det, så ved man med det samme, hvad forskellen er, og hvor vigtigt det er!


Du kender det nok allerede fra dig eget liv. Hvis du ser tilbage på dit liv, og genkender de øjeblikke eller lange perioder, hvor du har følt dig fokuseret, balanceret, i harmoni, passioneret og glad, du giver til andre folk helt uden bagtanke og ting har bare en tendens til at flaske sig, uden at du behøver gøre særlig meget.


Det er oplevelsen der følger med, når dine behov er opfyldt på en vedvarende og økologisk måde! Modsat det, kan vi kigge på depression og hurtigt se, at denne også opfylder dine behov, ikke alle sammen, men i hvert falde det 4 første: tryghed, variation, anerkendelse og connection. Der er ikke noget galt med depression, det er en vigtig følelse og oplevelse at have, det er den bare kun i ca 1 time eller mindre. Derefter begynder den at tage glæde fra dit liv.


Så, når du stadig læser med, kan du måske tænke, at det giver utrolig meget mening, men du er ikke helt sikker på, hvordan du skal bruge det i din hverdag. Måske du allerede nu, begynder at få ny indsigt i dig selv, når du ser flere og flere sammenhænge mellem din adfærd, og hvad der ligger til grund for den. Sikkert også ift. dem du lever sammen med, venner, familie etc.


Der hvor disse behov bliver virkelig spændende, er når vi leger med at opfylde dem på nye måder, og tager kontrol over, hvornår og hvordan du ønsker at opfylde dem? I næste del af denne serie, kigger vi lidt videre på, hvordan du kan bruge disse, til at ændre dit liv øjeblikkeligt!


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.