Negative tanker fylder alt for meget...

Skrevet d. 6-12-2017 15:34:56 af Iben Bøgeholm Folkmann

Negative tanker fylder alt for meget...

https://pics.gomentor.com/p/id_4023__b_0__ext_jpeg__w_180__sc_1/iben_boegeholm_folkmann.jpg

Hvordan bliver jeg i stand til at tænke positivt og møde andre mennesker åbent?

 

Vi oplever verden hver især gennem hver vores sanser og med filtre, skabt af erfaringer og behov for at sortere nogle af de millioner af input fra, vi modtager konstant. Ved at skabe bevidsthed om, hvordan vi filtrerer og sorterer de input vi modtager, får vi mulighed for at forholde os til og vælge hvordan vi ønsker at gøre det. 

 

Et simpelt værktøj kan være fantastisk og nyttigt:

  • Visk tavlen ren - så du oplever med åbent sind
  • Vær NYSGERRIG! - på hvad DU oplever og hvad de ANDRE oplever, det er sjældent HELT det samme

 

Når vi er nysgerrige og åbne for hvad det er, andre oplever bliver vi vidende om hvad foregår uden for én selv og dermed klogere på den verden, vi lever i. Det sætter tingene i perspektiv og lader os vælge handling ud fra det.

 

På samme måde kan det være nyttigt at blive på egen banehalvdel. Ved at tage udgangspunkt i det, DU oplever (det du ser, hører og mærker) friholder du dig fra at fortolke på den andens oplevelser. Ved at fortælle hvad der sker i dig, giver du nyttig information til dine relationer - der så kan forholde sig til dét i stedet for at gå i forsvarsposition. 

 

Generelt er det vi giver fokus, det vi får mere af! - så vælg fokus efter det, du gerne til have mere af. Fortæl gerne andre mennesker hvad du værdsætter hos dem - f.eks. at du bliver glad når de sender dig et smil...

 

Jeg ønsker dig mange gode oplevelser med at prøve nyt fokus - og husk nu, at ingen bliver verdensmester med det samme, Iben Bøgeholm Folkmann 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.