Når det at udsætte ting bliver et mønster, skaber vi en unødvendig byrde for os selv

Skrevet d. 7-9-2022 14:47:39 af Torben Pabst - Certified hypnotherapist, NLP Master Practitioner, NLP Coach

Kender du det, at der er noget man gerne vil eller måske ligefrem har brug for at gøre – men af en eller anden udefinerbar grund får man det bare ikke gjort?


Inderst inde ved vi godt, hvad der skal til, der er bare altid noget andet, der synes vigtigere – eller mere underholdende – lige her og nu. Og så bliver det, der i virkeligheden betyder noget for én, udskudt på ubestemt tid – igen.


Resultatet er, at man hele tiden – bevidst eller ubevidst – bruger energi på det, der ikke bliver gjort. Og det resulterer måske endda i en diffus følelse af, at man ikke rigtig er tilfreds med sig selv.


Genkender du noget i den beskrivelse?


Uden at være rigtig bevidst om det, kan man ende med at fastholde sig selv i et uhensigtsmæssigt mønster. Næsten som om en del af dig vil noget, men en anden del af dig sørger for, at du ikke gør det. Det er en effektiv, indre mekanisme, der forhindrer dig i at gøre det, der skal til og komme videre.


Heldigvis er der en løsning på problemet.


Vi kan ændre vores ubevidste strategier og tage kontrol. Ved hjælp af målrettede metoder kan man få dybere indsigt i, hvad der egentligt driver adfærden og påvirke bevidste og ubevidste strategier. Du kan slippe den gamle adfærd og skaber en ny, konstruktiv adfærd.


Når du går gennem processen, vil du opleve, at det bliver naturligt for dig, at gøre det der er vigtigt. Når du slipper af med hængepartierne, fordi du løbende tager hånd om det der skal klares, kan du prioritere bedre i dit liv. Og du føler dig friere, mere tilfreds og får mere ro.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.