MOTIVATIONS ÅRSTIDER: SÅDAN HOLDER DU DIG SELV ANSVARLIG

Skrevet d. 6-7-2021 20:34:27 af Anne Ellekjær - Psykolog

Det er den tid på året igen, når solen skinner, og der er glæde i luften. Sommer betyder strand, lange nætter og nye begyndelser. Det betyder også, at det er tid til en ny runde af fremtidig motivation. Ordet "motivation" kommer fra det latinske verbum movere, hvilket betyder "at bevæge sig". Denne følelse kan flyttes væk såvel som mod noget eller nogen. Desværre finder de fleste mennesker sig længere væk fra deres mål, snarere end mod dem, fordi de ikke tager ansvar for deres handlinger. Der er ingen som har sagt at det var let, og hvis det var, ville verden nok se lidt anderledes ud. Dog er en af det vigtigste faktorer omkring motivation noget, som er relativt simpelt. 


Motivation er ikke en lineær proces. Lad mig gentage det for folkene nede bagi. Motivation er ikke en lineær proces.


Det er uundgåeligt, at du vil føle dig anderledes fra dag til dag, når vi gennemgår en række egne tiltag for vores egen fremtidige forbedring. Vi er mennesker, og vores humør ændre sig ret ofte. Sandheden i sagen er, at du hver dag skal træffe en beslutning om, hvad dine prioriteter i livet kommer til at være. Hvis du beslutter dig for, at det at være sund er det som betyder allermest for dig dig, guess what? Så er sandsynligvis mere motiveret på dage, hvor du er nede og træne. Hver gang du tager afsted, kommer du et lille skridt tættere på det som du ønsker. Så hvor er det, at vi kan spænde ben for os selv. 


Hver gang du hører om en andens succes, er en af de første ting du nok tænker, at de var heldige. eller at der var en eller anden guddommelig timing og vejledning på plads. Det kunne måske godt have været tilfældet, omkring to procent af tiden. For resten af ​​de 98 procent var det ikke. De mennesker, som har mest succes med de mål ,som de sætter sig for  havde til fælles, en ting: de er Konsistente. Du kan ikke  bare have en et års plan. Det er ikke tid nok til at få noget til at ske. Du har brug for mindst fem års konsistens, før du ser store ændringer i dit liv eller de liv omkring dig, der betyder mest.


Så hold op med at vente på motivation, og begynd at være i overensstemmelse med det, der betyder noget for dig hver dag. Eller, i hvert fald hver anden. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.