Kender du en, som er vokset op i kaos?

Skrevet d. 23-10-2022 14:09:31 af Kirsten Poulsdatter Larsen - Psykoterapeutstuderende, Coach, Supervisor

Måske er det dig selv, eller en du kender. I dag er I stærke kaospiloter med nogenlunde ro på de fleste områder i livet, men noget rumler og påvirker livskvaliteten i perioder eller dagligt? I er veluddannede kvinder med senfølger af at være vokset op i et hjem med alkohol på bordet hvis ikke hver dag så hver weekend?


De voksne havde måske humørsvingninger, gav voksenopgaver, kunne ikke overholde aftaler, tale sammen i perioder, deltog ikke eller var følelsesmæssigt fraværende i forhold til venner, fritidsinteresser og skole, ”kærligheden” var nedgørende bemærkninger, sarkasme og ironi, ondt i maven ikke i skolen men foran hoveddøren var hverdagskost, og udadtil var I den pæne familie... Eller nogle vidste nok noget, men berøringsangsten var større...


Måske kan du genkende noget af dette: Følelser som vrede, sorg og skam. Svært ved at rumme følelser, koncentrere sig. Tankemylder. Mareridt. Tilsidesætte egne behov. Rastløshed. Relationsbesvær. On-/off-forhold. Sociale koder? Hvad er normalt? ... Du er ikke selv afhængig af bevidsthedsændrende midler, som strategi til at dulme?


Så inviterer jeg dig til nænsomme terapeutiske samtaler, hvor fokus er på at være sand om, hvem du er og blive bedre til at rumme en sundere og endnu mere værdig udgave af dig selv på de områder, hvor du gerne vil arbejde med netop dét. Vi arbejder igennem de svigt, som stadig sætter præg på din hverdag med øvelser og samtaler, så du ikke giver svigtene videre til dine børn og andre relationer, fx dem på dit arbejde. Vi arbejder med det, der er vigtigt for dig, så du i højere grad har tillid og tryghed i dig selv, så fx nedgørende bemærkninger fra chefer og kolleger bouncer lettere af, eller du selv får sagt færre til fx din partner.


Måske husker du reklamen for en håndfuld år tilbage: Hvilken stemme giver du videre? Tal ordentligt, det koster ikke noget! Det behøver ikke være lige dét men kan handle om stemninger i rum, som trigger dig, eller noget helt tredje.


Hvor og hvordan? Samtalerne kan være tirs- eller torsdag aften i NLP Huset i Valby, hvor jeg studerer. Eller videosamtaler via GoMentor, hvor det udover tirs- og torsdag aften også er muligt med en lørdagstid. Hver samtale varer 90 minutter og koster 300 kroner (til og med juni 2023). Vi vil arbejde systemisk, metakognitivt, kognitivt og eksistentielt og selvfølgelig i nogle af de gode NLP-øvelser.


Det er vigtigt, du er indforstået med, jeg, fordi jeg er psykoterapeutstuderende på sidste år af uddannelsen, for nuværende ikke er kompetent til de dybere traumer, som har forårsaget medicinsk behandling af psykiske lidelser, altså hvis du lige nu er medicineret.


Kontakt mig for gratis videoforsamtale her på GoMentor, hvor du kan stille opklarende spørgsmål og fortælle om dig og dine problematikker og vurdere, om du vil give det et skud hos mig. 


Læs også gerne mine tidligere blogindlæg og find ud af mere ved at se mine profiler på LinkedIn og Facebook, inden du kontakter mig.


Overvej, hvad formålet er med terapien, og hvor du gerne vil hen med terapien.


Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.