Blogindlæg: Kære dig, der er ramt af stress - GoMentor

Kære dig, der er ramt af stress

Skrevet d. 4-4-2017 12:24:05 af Lene Belling

Kære dig, der er ramt af stress

https://pics.gomentor.com/p/id_7392__b_0__ext_jpeg__w_180__sc_1/IMG_0115.JPG

For knapt to år siden, gik jeg ned med fuldt skrald. Jeg ville ønske, at jeg dengang havde haft den viden jeg har i dag, så havde tingene måske udviklet sig anderledes. Men det havde jeg ikke. Jeg lyttede til alt det, som mange desværre oplever som "gode råd" fra fx arbejdsgiver,  læger eller omgivelser:

 

  • Jeg fik en tidsbestemt sygemelding (den blev taget op til revision flere gange)
  • Jeg holdt kontakten til arbejdspladsen
  • Jeg dyrkede motion og holdte mig igang
  • Jeg var social og lukkede mig ikke inde
  • Jeg kom hurtigt tilbage på arbejde

 

Men det hele hjalp overhovedet ikke en døjt. Jeg havde det endnu værre da jeg startede op igen. Nu var der bare den lille ekstra faktor med i billedet, at jeg følte der var endnu større krav.

"For nu havde jeg jo gået hjemme længe nok" og den evige dårlige samvittighed var ved at tage livet af mig."

Jeg var stresset, udbrændt, træt, brugt og kunne ikke hamle op med hverdagens krav. Min korte sygemelding gjorde det hele meget værre. Jeg kæmpede en brav kamp for at holde sammen på mig selv og passe mit job. Jeg havde jo været sygemeldt - så jeg måtte da være rask! Men nej. Jeg var bestemt ikke rask - overhovedet.

Den efterfølgende fyring kom som et stort chok - men på en måde også en enorm lettelse. For det var først der, at jeg kunne slippe alle forventningerne og trække mig tilbage til bare at være mig, med alt hvad jeg på det tidspunkt rummede. Det var først der, at jeg fik den ro jeg havde brug for. Der hvor jeg VIRKELIG kunne trække stikket ud, og lave ingenting overhovedet. Der hvor jeg bare kunne bruge tiden på ikke noget, udover at sidde og tude og glo ind i væggen. Der hvor jeg kunne bruge tiden på virkelig at mærke efter i alle krogene på mig selv og finde ud af, hvad JEG ville med mit liv.

Jeg er ikke ekspert i stress - det lader jeg andre om. MEN jeg har mærket det på egen krop, og har lært på den hårde måde, hvad der ikke virker og hvad der virker.

For mig blev det meditationen der blev min vej ud. Det gav mig den ro jeg havde brug for - den ro jeg ikke kunne finde da jeg var sygemeldt og stadig skulle leve op til alle kravene der blev stillet. I dag er meditation en kæmpe del af mit liv - jeg kan slet ikke undvære det.

 

Så kære dig, der er ramt af stress lige nu:

Pas på dig selv - DU er den vigtigste i dit liv og ingen andre kan mærke hvordan DU har det.

Lyt til din krop - hvad har DU brug for lige nu?

Få den fornødne ro og gør ikke noget der føles forkert eller du ikke kan overskue.

Skru ned for alle forventningerne - du skal ikke leve op til alle kravene lige nu.

Det er ok, at du tager tiden til at komme dig. Den tid kan og må ikke forceres eller fremskyndes.

 

Pas godt på dig selv og ha' en dejlig dag.

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.