Sætter du sunde grænser?

Skrevet d. 12-2-2022 19:40:59 af Kirsten Poulsdatter Larsen - Psykoterapeutstuderende, Coach, Supervisor

Hvordan går det med dit lederskab af dig selv? Tager du ledelsen, eller lader du andre bestemme over dig og din trivsel i dit liv? Mange af os vil så gerne passe ind, vi lader andre bestemme, hvordan vi skal se ud, hvad vi skal sige, og hvordan vi skal opføre os. Vi føler og tror, vi ikke er gode nok. Hvordan kan du komme nærmere dine sunde grænser, så du øger din trivsel og ikke lader dig diktere i dine relationer eller i relationen til dig selv?


Ofte møder jeg i mine sessioner dygtige kvinder, som er midt i deres karrierer, men som er usikre på, om de er nok. De lader andre dirrigere i deres liv, så er de sikre på, de ikke bliver udstødt af de fællesskaber, de er i. Men forholder det sig sådan, at man ikke er noget værd, hvis man mærker efter, tænker sig om og handler på nye måder? Hvad er det værste, som kunne ske?


Engang hørte jeg om nogle ledere, som satte tid af i deres kalender til sig selv. Så stod der: Møde med mig selv! De tog sig tid til et par timer hver uge til at reflektere over, hvad der ville styrke deres værd. De satte sig i respekt overfor sig selv. Hvordan skulle andre ellers kunne repektere dem?


Det er også en mulighed at sætte en dag af om året, hvor du gennemgår med dig selv: Hvad vil jeg udrette i år? Hvad forhindrer mig? Hvad motiverer mig? Hvilke mønstre skal jeg være opmærksom på for at komme i mål? Hvad er min specifikke plan? Hvordan ønsker jeg at forpligte mig? Hvorfor er det vigtigt for mig? Hvorfor vil jeg gøre, hvad der skal til?


Men lige her og nu så stop op et øjeblik, og tjek med dig selv: Er jeg der, hvor jeg gerne vil være i mine relationer? Føler jeg mig ofte lidt klemt på jobbet, af familien, netværket? Hvis svaret er ja, så kan jeg hjælpe dig med at finde dit fokus på det, der vil øge din trivsel. Det kunne fx være at arbejde med at hæve standarderne for, hvad du i virkeligheden inderst inde har behov for.


Du kan spørge dig selv, når du holder møde med dig selv: Hvad er mit egentlige problem? Hvordan ønsker jeg, det skal være uden problemet? Hvad kan forandres, og hvad kan ikke forandres? Hvad tænker og forestiller jeg mig i forbindelse med, at problemet opstår? Hvad skal jeg sige til mig selv, som støtter og hjælper mig med at finde løsningen? Hvad føler jeg? Hvad kan jeg gøre for styrke de følelser, jeg hellere vil have? Hvordan vil jeg gerne have, det skal være for mig i mit liv? Sidder du fast i et af spørgsmålene, så kontakt mig, så hjælper jeg dig til at komme videre. 


Løsningen skal passe til dine mål for dine sunde grænser, dine værdier og være med til at styrke og bevare dit bedre selvværd, din tro på dig selv og din personlige styrke og fokus på egen værdi: Jeg gør mit bedste for mig. Jeg er god nok. Jeg er værdifuld og dygtig.


Det handler om dig og din trivsel i dit liv.


Kontakt mig for kort uforpligtende telefonisk samtale eller videosamtale, inden du beslutter dig, om du vil booke en eller flere sessioner. Aften- og weekendtider.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.