Hvad er meningen med vores liv

Skrevet d. 15-2-2019 19:10:32 af Steffen Gilmartin - Coach, Parcoach

Hvad giver mening i livet? Hvad giver mening i dit liv? Er det fritiden, arbejdet, kæresten, pengene, kunsten?


For mig har musikken hjulpet mig med at finde mening. Og så kom der familie og så gav det mit liv endnu mere mening. Så kom lysten til at lære mere om mig selv og andre, til at give yderligere mening. Oplevelserne, familie, venner, musikken det hele giver mening på en eller anden måde. Men trods alt det, var det svært for mig at finde den dybere mening med mit liv.

Så da Jordan Peterson (12 Rules for Life) fortalte om hvordan, det at tage ansvar giver livet mening, at jo mere ansvar du tager, des mere vil du føle mening i livet. Det gav pludselig en dybere mening for mig, for jeg kunne se og mærke hvordan det at tage ansvar er super powerfuldt og jeg kunne se at jeg var god til det og jeg kunne bedre se hvordan folk rundt om mig er gode til at tage ansvar.

Så det at finde ud af hvad du vil bruge dit liv på og at finde dine mål i livet, er noget som også giver vores liv mening og som også er meget powerfuldt. Hvis vi ikke udtrykker vores mål, så bliver det svært at opnå de mål.

Det er også derfor det har slået mig omkuld hvor effektivt coaching kan være i den sammenhæng, med at udtrykke mål, finde frygten og de negative mønstre, som holder os tilbage og når man kommer igennem denne frygt, hvordan mulighederne åbner sig og man frigøre en masse energi til at nå de mål man drømmer om.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere