Har du tankemylder?

Skrevet d. 22-11-2019 16:37:14 af Thomas Bøttern - Psykoterapeut, Familieterapeut/-rådgiver

Vi har alle sammen en indre dialog med os selv. Igennem vores indre dialog foregår en masse overvejelser, tanker, planlægning, spekulationer, bebrejdelser, refleksioner, vurderinger og så videre. Den indre dialog er en del af vores tankeliv, og det er helt normalt, at vi på den måde er i kontakt med os selv om livet, hverdagen og helt almindelige opgaver og gøremål.


Nogen gange tager tankerne overhånd, de begynder at fylde mere og mere, indtil de til sidst kværner derudad: “hvorfor skal jeg altid lave aftensmad? Jeg ofrer mig alt for meget til fordel for de andre, og hvad får jeg igen? Jeg er alt for god af mig …” Når din indre dialog løber løbsk og forvandles til et tankemylder, så er der god grund til, at du tager dig selv alvorligt.


Tankemylder kan også være drevet af din indre kritiker, som konstant er på nakken af dig, og som hele tiden fortæller dig, at du ikke dur til noget, at du ikke kan finde ud af noget, at du ser forkert ud, at ingen kan lide dig … det er en hård og smertefuld dialog, som ikke gør noget godt for dig.


Vedvarende tankemylder er opslidende, det nedbryder din livskvalitet og dit selvværd, og i værste fald kan det føre til angst, tristhed og depression.


Er du fanget i et vedvarende tankemylder? Gør noget ved det nu! Igennem samtaleterapi kan du konfrontere dine negative tanker og slippe af med dit tankemylder.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere