Fejl 3: "Netflix 'n' chill?"

Skrevet d. 11-6-2020 10:48:02 af Sutton Atkins - Terapeut, Coach, Kærlighedscoach, Sexolog, Parterapeut

Hej! Glad for at se at du stadig er inspireret til at få et varmt og vidunderligt forhold! Her er den tredje fejl, du kan begå:


Så du kan have prøvet at bruge mere og mere tid sammen med din partner, og du tror sikkert, at ved at bruge mere tid sammen, vil det bringe jer tættere sammen, right? Nå, undskyld hvis jeg sprænger din boble, men 'nope', det er ikke sandt. Eller...I det mindste er der flere variabler i ligningen. "Junk tid" sammen vil gøre dig træt af din partner, og kede dig med dit eget liv. "Netfillx og chill" lyder måske cool, men virkeligheden er det ofte: Film (igen) Take-away pizza (igen) Sofa (igen) Gennemsnitlig 'samme gamle, samme gamle' sex (igen) Lyder det bekendt? Tv, Facebook, kedelige huslige pligter, 'den daglige-grind', og "hang-out" (amerikanisme for 'ikke at gøre noget') vil ikke antænde lidenskab, forbindelse, og gøre dig begærlig for din partner..! Så hold op med at gøre det.


Begær findes kun i rummene mellem mennesker. I er nødt til at skabe en lille sund afstand mellem jer begge, så 'begæret' vender tilbage til jeres forhold. Faktisk er der en stigende tendens til, at nogle par vælger at leve på separate adresser (tæt ved), og har lange kærlige relationer, der forbliver spændende, netop fordi de bruger mindre tid sammen - undgår 'junk tid' - og holder gnist og spænding i deres forhold. (Ja, selv om de har børn sammen.) Lad os være klar over én ting; Du er arkitekten bag din livsstil. Du kan træffe beslutninger, og de påvirker hvordan du bruger tid, og hvordan du interagerer med din partner. Du kan ændre retningen af dit liv ved at ændre din adfærd – så du kan få mere af det, du ønsker.


Jeg siger ikke, at du pludselig i morgen kan forlade dit job og starte en ny rentabel virksomhed på en dag, eller at du i morgen kan finde 20 nye sjæl-justeret venner for at begynde at bruge mere tid med dem. Men jeg siger, at hvis du beslutter dig for at forpligte dig til nogen af disse ændringer, kan du få disse ting over tid. Hvis du starter i dag. På kortere sigt, mere umiddelbart; Du kan beslutte enten at: Gå til gymnastik i aften, eller leve i en 'hang-out' med din partner. Og/eller du beslutter dig for at planlægge at se en af dine nære venner i denne weekend, eller blive hjemme og gøre rent i huset med din partner.


Det handler ikke om, hvor meget tid du har brugt med din partner, det handler om, hvad du gør med den tid. Vi har alle hørt udtrykket 'kvalitetstid', og det er blevet lidt af en 'joke sætning' i de seneste år. Det bruges som en eufemisme for 'at have sex'. Men 'kvalitetstid' er et meget vigtigt begreb, og det betyder ikke bare at have sex (eller endda 'elske'). At tilbringe noget kvalitetstid sammen er ekstremt vigtigt for at opretholde et sundt og levende forhold. Og som med de fleste ting i livet, så slår kvalitet kvantitet.


For at sikre, at du ikke bare gør de samme gamle aktiviteter (der gør det svært for dig at være fuldt nærværende og virkelig begære din partner), så lad os opdage nogle nye aktiviteter sammen, hvor I kan være sammen og genopdage hinanden, med en anden og mere spændende indstilling. Her er nogle ideer til nye aktiviteter, I kan prøve i jeres kvalitetstid sammen:

 • Spil et brætspil sammen. (Sexy eller på anden måde - Det er OK for de voksne at have det sjovt sammen uden børn, på den måde)
 • Lav et ordentligt måltid sammen.
 • Prøv noget helt nyt sammen. (Faldskærmsudspring? Dans? Motocross? Maleri?)
 • Tag en weekend væk sammen.
 • Tag en kursus sammen.
 • Start en dyb diskussion om meningen med livet.
 • Sladder
 • Få et kæledyr sammen.
 • Prøv en ny sport sammen.
 • Diskuter din partners livsmål sammen.
 • Lær af hinanden.
 • Glem ikke det intime lejlighedsvis...

Find aktiviteter, der passer til jeres personligheder og livsstile...Det behøver ikke at være din favorit ting (en del af øvelsen er, at få jer en smule ud af jeres komfort zone!), Men det skal være noget, som I begge kan deltage i.


Her er de to vigtigste take-aways jeg gerne vil have dig til at huske fra denne e-mail: Prøv virkelig hårdt at bruge mindre "junk tid" med din partner (ved at finde dine egne hobbyer, venner, aktiviteter). Prøv at øge kvaliteten af den tid, du så tilbringer med din partner, ved virkelig at være til stede med dem i løbet af disse (nye) aktiviteter.


Stay tuned for det næste blogindlæg. Jeg vil grave længere ind i, hvordan du designer dit eget liv, og hvordan det påvirker forholdet til din partner. 


KH Sutton Atkins

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere