Fejl 2: "Hvem prøver?"

Skrevet d. 11-6-2020 10:38:52 af Sutton Atkins - Terapeut, Coach, Kærlighedscoach, Sexolog, Parcoach, Parterapeut

Hej der! Godt at se dig igen. Klar til at fixe 'Fejl nummer 2'?... Lad os gøre det!


Hvis du føler dig ensom eller uopfyldt i dit forhold lige nu...Så gør din partner måske også? Sandsynligvis. Så I er begge fanget i en cyklus af ensomhed, og dermed er der ingen, der tager initiativ til at gøre noget...Ikke engang et knus måske? I er begge ensomme, isolerede, usammenhørige og tør ikke at bryde isen. Sidder I ikke i den samme sofa? Ikke engang i samme rum om aftenen? Du ser tv, den anden er på computeren. Du kender scenariet, ikke? Følelsesmæssig validering er et grundlæggende menneskeligt behov. Du vil have dine følelser valideret. Hvis du føler forbindelsen igen, vil du føle dig varm igen. Men det vil din partner også. Så du bør forsøge at validere din partners følelser og skabe forbindelse (Med deres kærlighedssprog - har du fundet ud af, hvad sprog, de taler?)


Tag initiativet!..."Bare gør det", "Eye of the tiger", "Ingen smerte, ingen gevinst", "Go for it", og alle de ubrugelige sætninger, der rent faktisk virker i denne situation! Prøv at ændre dine vaner. Sid i samme rum som din partner, sid i samme sofa. Måske endda røre ved dem, holde i hånd, kæle, kramme dem, eller slappe af med dem på sofaen. Gør en indsats for at skabe forbindelse med dem, på deres vilkår. (Forvent ikke øjeblikkelige resultater, det tager tid og du må have tålmodighed). Hvis dette føles for svært, for påtvunget eller virkelig akavet - eller hvis du allerede har prøvet dette, men er blevet afvist gentagne gange, så er vi nødt til at dykke ned i dybere spørgsmål (som selvværd og tilgivelse), og diskutere, hvordan vi kan fjerne det akavede for jer begge, gennem kærlig kommunikation, og derefter bevæger vi os fremad.


Har du bemærket hvordan jeres samtaler, de sidste par år, er blevet rent praktiske? "Hvornår vil du være tilbage fra gymnastiksalen? " "Vi har brug for toiletpapir", "Din søster ringede", "Huskede du at betale elregningen?", "Skal børnene til fodbold senere?! Det lyder mere som et forretningsforhold end et kærlighedsforhold. Men det sjove er, at vores partnere – i de fleste tilfælde – blot er et spejl af os selv. De vil automatisk begynde at kommunikere tilbage på samme måde, som vi kommunikerer med dem. Så hvis vi kommunikerer med kærlighed og hengivenhed (på et sprog, de forstår), gæt hvordan de så begynder at reagere? Så...Hvis du ønsker mere intimitet, skal du tage initiativet!


Start dominoeffekten af kærlighed. Prøv at indlede en diskussion om noget, de er interesseret i, eller I begge er interesserede i: Verdens begivenheder, nyheds overskrifter, lokal sladder, date night, romantiske weekender væk, jeres fælles mål og drømme, noget, der viser din lyst til at skabe forbindelse med dem. Tålmodighed er nøglen her. Jeg siger det igen, fordi det er vigtigt at huske (ellers ville du give op for tidligt): Forvent ikke øjeblikkelige resultater.


Husk: Gode ting tager tid. Du kan godt have prøvet dette...Mange gange. I så fald godt gået! Dette trin er kun trin nummer to på stigen, hvis du allerede har udført 'trin 2', men har glemt trin 1, 3, 4 og 5. Så fortsæt med at gøre dette ene trin, og tilføj de andre i et mix, som du lærer mere om dem.


Hvis du ikke allerede har; læs 'Fejl 1' om kærlighedssprog, og hold øje med 'Fejl 3' i det næste blogindlæg. 


KH Sutton Atkins

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere