Fejl 1: "Du taler 'gobbledygook'."

Skrevet d. 11-6-2020 10:28:28 af Sutton Atkins - Terapeut, Coach, Kærlighedscoach, Sexolog, Parcoach, Parterapeut

Her kommer 1. Kærlighedsfejl - god læselyst


Lad os komme direkte til sagen og forsøge at løse den første fejl, du kan lave...Og det er; Du taler ikke din partners kærlighedssprog.


Kort sagt er dit kærlighedssprog den måde, du udtrykker din kærlighed til din partner, og deres kærlighedssprog er den måde, de udtrykker deres kærlighed til dig. Du og din partner kan have forskellige kærlighedssprog. Det vil sige: I udtrykker og forstår kærlighed på forskellige måder. Din partner kan vise deres kærlighed til dig ved at rydde op, lave middag, vaske bilen, passe børnene. (Dette kaldes "handlinger tjeneste"-sprog)...Men du føler dig elsket på 'date night', at se en film sammen, tage på tur sammen eller lave havearbejde sammen. (Dette kaldes 'kvalitetstid'-sproget)


Et andet eksempel kan være, at din partner viser deres kærlighed til dig ved at give en massage, holde hænder, kramme på sofaen, kysse eller have sex. (Det 'fysiske berøringssprog' ... men du føler dig elsket, når de siger romantiske ting, skriver digte, fortæller dig, hvor vidunderlig du er, eller når de siger "Jeg elsker dig". (Dette er den “bekræftelsesord”-sprog).


Så din partner kan sende dig mange signaler om, at de elsker dig, men du kan ikke forstå dem: de føles ikke kærlige for dig. Og du sender dem signaler om, at du elsker dem, men de kan ikke forstå dem, og dermed føler de sig ikke elsket af dig. Det er, som om du skriger "Jeg elsker dig" på japansk, og de skriger "Jeg elsker dig" på arabisk. Men ingen af jer forstår, hvad den anden skriger. I kan kun høre 'gobbledygook'. Ikke underligt, at I begge er utilfredse, og ikke føler jer elsket. I kan ikke forstå noget, den anden siger.


I kan ikke sætte pris på det. "Hvorfor var det ikke et problem i de første par år?" spørger du måske dig selv. Svaret er simpelt: Phenethylamin, dopamin, Noradrenalin... de tre "In LOVE" narkotika din krop producerer, når du forelsker dig i nogen. (Naturens måde at sikre, at vi reproducere) Sammen er de en kraftfuld cocktail af kemikalier i din krop, stærk nok til at overvinde eventuelle kommunikationsproblemer eller vanskeligheder (du føler bare ikke, at der er nogle problemer, når du er høj på kærlighedsnarkotika)...Men når disse aftager (efter 1-3 år), og erstattes med Oxytocin (forholdet stof – undertiden kaldet 'kæle' stof), så bliver tingene udfordrende. "Så...Hvad gør du/i så?"


Du er nødt til at opdage dit kærlighedssprog. Den måde, du udtrykker din kærlighed, og hvad din partner gør, så du føler dig elsket. Ligeledes bør du også opdage, hvad der gør at din partner føler sig elsket (og derefter gøre mere af det!). Så efter alle disse år, kan i ikke kun forstå hinanden, men du kan både begynde at give og modtage kærlighed igen. Selv om det lyder meget simpelt, kan det tage en masse tid og praksis at lære at udtrykke følelser i et andet kærlighedssprog. Hvis du opdager, at dit kærlighedssprog er anderledes end din partners, kan det være så svært som at lære kinesisk for en engelsktalende person. Men det er ikke umuligt, og det er meget givende. Når I kender hinandens sprog, kan I begynde at arbejde på vaner, der vil få jer begge til at føle jer mere levende i forholdet. Når du føler dig elsket, og du føler, at de elsker dig, så vil ensomhed og misforståelser smelte væk. (og JA! Det er muligt at løse dette med "individuel terapi" (din partner behøver ikke at involveres).


KH Sutton Atkins

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere