Falder appelsinerne bare ned i mor og fars turban?

Skrevet d. 19-8-2017 08:13:54 af Pia-Emilie Brozek

Falder appelsinerne bare ned i mor og fars turban?

https://pics.gomentor.com/p/id_8398__b_0__ext_jpeg__w_180__sc_1/n4uYi-w0O0DcrPdWUFbLkc0mDqu5tmhGdYGmjyZNRVM,mF3EC5OrJbxusxpKtu_raff40jMdNCWraZNAjtd4p2A,Rn4Ajn__mr-z

Vi ved godt, at alting ikke er perfekt, at appelsinerne ikke bare falder ned i vores turban af sig selv. Vi ved inderst inde godt, at vi skal arbejde, fokusere og prioritere for at skabe det, vi ønsker os.

Vi ønsker os børn der trives, føler sig trygge og har overskud. Børn der har mod på livet, og de udfordringer de står overfor i skolen/timerne og i det sociale fællesskab med andre børn. Vi ønsker børn som andre voksne reagerer positivt overfor.

Når der hele tiden dukker udfordringer op i forhold til børnenes trivsel og adfærd, er det bare så uendeligt svært, at give vores børn det, vi drømmer om og ønsker for dem.

En mor og en far er ikke på definition eksperter på områder som børneopdragelse og konflikthåndtering. Lige som vi heller ikke er i stand til selv at reparere vores bil, bare fordi vi er blevet bilejer. Vi tøver slet ikke med bilen. Hvis bilen ikke vil kører, eller der er en advarselslampe, som lyser gult eller rødt, så afleverer vi prompte bilen hos mekanikeren, altså hos eksperten. 

Fagpersoner der har taget en uddannelse og specialiseret sig i det at reparere en bil, og er optaget af dette arbejdsområde hver dag.

Når det drejer sig om vores børns trivsel, deres udfordringer i skolen fagligt eller socialt, temperament, humør eller noget helt andet, så forventer vi af os selv som, at dette skal vi kunne klare selv som forælder. Det kan man ikke som naturlov!

Hvorfor i alverden skal vi som forældre altid kunne vide, hvordan vi hjælper vores børn bedst? Det kan vi ikke!

Men heldigvis findes der mennesker, som har specialiseret sig i, hvordan de kan hjælpe børnene. Via uddannelse og erfaring. Så her er hjælpen at hente.

For når forældrenes håndtering og forsøg på at hjælpe deres barn ikke virker, opstår der frustrationer og magteløshed. Det påvirker automatisk både forældre og børn og det indbyrdes samvær. Tingene forværres, spidser til.
Kærligheden til sit barn er upåvirket, men alle de andre følelser kan fylde så meget i samværet med ens barn, at barnet opfatter sig ikke elsket og ikke god nok.

Kære forældre.

Når der opstår situationer, hvor I har svært ved at hjælpe Jeres barn, så kontakt fagpersoner, der kan hjælpe jer. OpenMind og Pia-Emilie Brozek er en sådan fagkompetence, som kan hjælpe.

Vi ved godt, at de små som store tegn på, at der er noget galt ikke bare forsvinder af sig selv. Ligesom bilens blinkende kontrol- og advarselslamper, mislyde og fornemmelsen af, at noget i mekanikken ikke er, som det skal være, heller ikke forsvinder af sig selv. Tværtimod. Jo længere tid vi kører rundt i bilen uden at gøre noget ved det, desto værre og større bliver skaden.

Sådan er det desværre også med vores børn.

Vi forældre gør hver dag, hvad vi kan. Trøster, støtter, opmuntrer og bakker op, selvom vi nogle gange tydeligt kan se, eller blot har fornemmelsen af, at noget slet ikke er, som det skal være. Vi bliver frustrerede og forsøger alligevel at få det til at gå. Måske slækker vi lidt på reglerne, vender det blinde øje til eller lader stå til.

Nogle gange tager frustrationerne overhånd og udløser vrede, skæld ud og opgivenhed hos os forældre. I skal vide, at barnet har det på samme måde, når det ikke føler sig forstået. Barnet bliver frustreret, og den negative spiral er i gang. Både forældre og barnet føler sig ikke forstået.

En mor og en far der ønsker hjælp til at genoprette den harmoniske familie, det er en mor og en far der tager ansvar.
Det perfekte eksisterer ikke, og appelsinerne falder ikke bare ned i mor og fars turban. Men allerede i det øjeblik I som forældre tager initiativ til at kontakte en fagperson, der kan hjælpe jer, vil I kunne mærke, at der vil ske en forandring i Jeres familie.

Efter første samtale med en fagperson vil I have nogle redskaber, ideer og nye muligheder med hjem. I vil kunne stå fast, holde ud og holde af, fordi I ved, at I gør det rigtige. Jeres barn vil få tillid til at tro på, at det kan!

Med redskaberne til at gøre det bedre, så vil alle forældre kunne skabe en lykkeligere familie. Appelsinerne begynder at falde ned i turbanen.

Det er ALDRIG for sent. Jeg kan hjælpe jer på vej.


Pia-Emilie Brozek

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.