Derfor burde alle gå i terapi en gang imellem

Skrevet d. 2-1-2020 17:13:34 af Thomas Bøttern - Psykoterapeut MPF, Familieterapeut/-rådgiver

Psykoterapi er en glimrende metode til at håndtere vores problemer. Vores venner, familie, kærester, mand, kone kan give os råd, men ofte er det ikke nok, eller ikke helt det vi har brug for. Det er hér, psykoterapi kommer ind i billedet.


Mange går i terapi for at lære sig selv bedre at kende. For mange mennesker er terapi blevet et sted til at lære om sig selv. Det handler ikke om at få råd fra nogen, der ikke kender dig. Det handler om at lære at se dine problemer ud fra et andet perspektiv.


Nogle tror stadig, at terapi er noget, hvor du ligger på en sofa, mens psykoterapeuten graver i sindet for at forklare, hvordan du føler. Så er der andre, der synes det modsatte, at psykoterapeuten er passiv og bare sidder og lytter og nikker.


Disse idéer hører fortiden til.


Jeg vil ikke give dig svarene. I stedet får du hjælp til at finde dem selv. Det kan ske, at jeg stiller dig spørgsmål, som du måske aldrig har stillet dig selv før. Men de kan være meget relevante for dit aktuelle problem. Afhængigt af din situation kan jeg også give dig øvelser, som vil hjælpe dig.


Terapi er en nyttig ressource for alle. Vi er ikke uovervindelige, og nogle gange har vi brug for andre synspunkter hvis vi skal se nye udveje og muligheder. Og vi er helt sikkert ikke perfekte, så sandsynligvis vil vi lave fejl, som vi skal gennemgå for ikke at lave dem igen.


“Nogle siger, at de endnu ikke har fundet sig selv. Men selvet er ikke noget, man finder; det er noget, man skaber.“ Thomas Szasz


Nogle har et egentligt behov for at gå i terapi. For andre er det måske ikke et behov, men bare en meget god ting for deres følelsesmæssige og mentale sundhed. Livet er fuldt af udfordringer, svære valg og vanskelige tider, og der er ingen grund til, at vi skal håndtere dem alene. Psykoterapi er for alle.


Sammen kan vi gøre en forskel.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere