Den bedste gave ...

Skrevet d. 16-12-2019 20:21:15 af Thomas Bøttern - Psykoterapeut, Familieterapeut/-rådgiver

Juleaften nærmer sig med hastige skridt, og selv det nok ikke bliver en hvid jul med nyfalden sne, så er der altid garanti for gaveregn. De første julegaver har for længst forladt butikkerne og ligger nu og venter på, at gavebunken skal blive komplet. Julegaverne fylder meget i denne tid, ikke kun i indkøbsvognen og i bunden af klædeskabet, men også i vores bevidsthed, og det er både en uundgåelig og uundværlig del af julen. Der er nok ikke mange hér i vores del af verden, der kan forestille sig en jul uden gaver.


Heldigvis er der en positiv sideeffekt ved at give gaver. Forskningen peger nemlig på, at vi bliver lykkeligere af at bruge penge på andre end os selv. At gøre noget godt for andre, gør beviseligt mennesker mere lykkelige. Det giver et formål med livet, og en følelse af, at man gør en forskel (kilde: Institut for Lykkeforskning). Det kan vi så glæde os over, når vi opdager den negative effekt, som gaveregnen har haft på vores kreditkort.


Men hvad skal vi så give vores nærmeste i julegave? Svaret skal ikke udelukkende findes på ønskelisterne, selv om den både kan være lang og fuld af gode idéer til hvad, der skal ligge under juletræet.


Når den værste julestress har lagt sig. Når julemaden er spist. Når vi er færdige med at danse rundt om juletræet, og når alle gaverne er pakket op, så skal vi huske, at den bedste gave vi kan give hinanden er kærlighed.


Med ønsket om en glædelig jul

Thomas Bøttern

Læs mere om: Stress

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere