En ledestjerne.......

Skrevet d. 14-12-2016 15:40:30 af Tina Marer - Psykoterapeut MPF, Familieterapeut/-rådgiver, Parterapeut

December kalder på traditioner, samvær og nærvær med vores nærmeste, glæde, omtanke og næstekærlighed. December kalder på fest, hvor både gamle og unge mødes på ny, hvor vi holder i hånd, synger og krammer, og hvor vi forkæler hinanden med gaver, blomster, kys, kram og kærlighed. Selv i vores travle liv finder vi tilbage til gamle traditioner, hvor der bages julekager, fældes og pyntes juletræ, pyntes op med gran og stearinlys, ses julekalender og hygges i familiens skød. Der er frokostbordet, hvorom vi samles med dem, som vi sjældent ser og som har stor betydning og værdi for os. December er årets sidste måned. Det er her, vi stopper op en stund, reflekterer over året, der er gået, og gør os tanker, drømme og håb for det år, som kommer. Det er her, vi kan komme i vildrede, og det er her, vi er i fare for at komme til at gøre os selv forkerte, egen fordømmelse, for nåede vi nu de mål, vi satte os ved årets start? Måske ikke, måske ændrede vores forudsætninger sig undervejs, måske tog vores drømme nye retninger, måske dukkede uventede forhindringer op på vores vej, udfordringer, som vi har været nødt til at tage os af. Der kan være utallige grunde til, at vi er, hvor vi er i dag. Forskellen ligger i måden, hvorom vi tænker på os selv og disse grunde. Gør vi det med accept og anerkendelse af os selv? Anerkender vi os selv, for det menneske vi er? Hvis ja, så er vi i stand til at lægge det forgangne år bag os med fornyet glæde og energi, og ny retning, nye mål og drømme for den tid der kommer, kan tage plads i os. Vis derfor dig selv barmhjertighed og tolerance. Tilgiv det, du ikke nåede, og sæt dernæst fokus på din ledestjerne. Den skal føre dig derhen, hvor du gerne vil være. Det kan være i familiesammenhæng, arbejdsrelation, velstand, sundhed, velvære, livsbalance og meget mere.

Min ledestjerne lyser strålende klart for mig, den stråler, den giver ro til mit indre, den holder mig i fokus, og den minder mig om de positive ting og egenskaber, som jeg med fordel kan lade mine tanker kredse omkring. Min ledestjerne består af 4 værdier, som jeg har valgt at leve efter, holde fokus på, og tilstræbe opnåelse af igennem alt det jeg gør i forhold til mine relationer og de sammenhænge, jeg indgår i, hver eneste dag.

Savner du en ledestjerne, så tænk på, hvad der gør dig godt, hvor du henter din energi henne, hvor du lader op, og hvad du ønsker at have fokus på. Tegn din ledestjerne, skriv ud for hver stjernespids, hvad din værdi skal være, og gør dig tanker om, hvad du lægger i værdien, og hvordan du kan opnå den i alle livets sammenhænge. Din stjerne kan have lige så mange stjerne-spidser, som du har brug for. Det er det, som gør den til din stjerne. Det er din ledestjerne og den er unik for dig. Visualiser din ledestjerne, lad den føre dig godt igennem december, og lad den tage dig på nye ’rejser’ i den tid som kommer.  Lad den stråle over dig og skinne for dig. Glædelig jul.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.