Sidder du stadig med ubesvarede spørgsmål om psykomotorisk behandling?

Skrevet d. 31-8-2018 09:22:20 af Sigrid Lund Nielsen - Psykomotorisk terapeut, Traumeterapeut, Kropsterapeut, Stresscoach, Mindfulness instruktør

Hvis du ønsker at læse lidt mere om psykomotorisk terapi & behandling og stadig sidder med ubesvarede spørgsmål, så har jeg samlet de spørgsmål, jeg oftes får stillet herunder. 

 

De spørgsmål jeg ofte får:


Hvad er en afspændingsbehandling? 
En afspændingsbehandlingen er en særlig form for behandling, som ikke gør ondt, men beroliger og/eller vækker dit nervesystem. Dit nervesystem er som ofte ude af balance, hvis du har været eller er udsat for en større belastning i enten dit privat- og/eller arbejdsliv. I afspændingsbehandlingen arbejder vi med, at du får kontakt til kroppen og bliver mere tryg i at sanse og mærke din krop. Det er ikke altid, vi er ude efter, at du skal spænde helt af. Nogle gange er det hensigtsmæssigt at spænde op, men det handler om at kunne navigere i de forskellige spændingstilstande. Vi går altid hele din krop igennem med bløde tryk og træk, som påvirker din parasympatiske nervesystem, hvilket sørger for at restituere hele dit system. Fx oplever mange at deres mave begynder at rumle under behandlingen, og dette er helt normalt og faktisk et super godt tegn på, at nervesystemet kommer i ro og fordøjelsen går igang. 
Vi skal både kunne være oppe i gear og nede i gear, men som sagt er de fleste af os oppe i det høje gear. Vi er i gang, tænker, planlægger, flyver fra det ene til det andet, og afspændingsbehandling er et modstykke hertil. Her får du en pause, og et rum hvor du ikke skal præstere eller yde noget. Du kan blot ligge og tage imod. Noget som også kan være svært for mange. 

Hvor ofte skal jeg komme? 
Alle er forskellige, så derfor er der ikke et endegyldigt svar på dette. Men de fleste har glæde og større effekt af at komme ml. 5-8 gange. Ting tager tid, og når vi arbejder igennem kroppen med blandt andet den afspændende behandling, skal kroppen vænne sig til, at den gerne må give slip. Dette kan godt tage nogle gange, og derfor vil den afspændende oplevelse måske først komme sådan rigtigt efter 2-3 gange. Derefter taler vi om, om du skal komme en gang om ugen, hver 14. dag eller måske til sidst en gang om måneden. Igen tager vi udgangspunkt i, hvad du har brug for, og det som virker for dig.  

 

Hvad er et forløb? 
Et forløb er ofte 5-10 sessioner, hvor vi i samarbejde har talt om et mål, hvad du gerne vil opnå, og hvor du gerne vil være, når vi er færdige. Samtidig vil hver behandling tage udgangspunkt i nuet, og det som fylder den gældende dag. I samarbejde finder vi den løsning, der passer bedst til dig.

 

Hvor langt er et forløb? 
Det er helt op til dig, men jeg anbefaler de fleste klienter med at starte med 5 gange. 

I starten plejer jeg at se klienten 1 gang om ugen, og derefter afhængig af hvordan du har det, kan der gå 2 uger mellem vi ses eller 1 måned. Målet er at du i sidste ende opbygger dine ressourcer og tillid til dig selv, så du kan stå på egne ben også i de stressede og pressede perioder. Og så ved du, at du altid har en livline, hvis du har brug for hjælp igen eller en afspænding i ny og næ. 

 

Hvad kan du hjælpe mig med? 
I samarbejde finder vi ud af, hvad det lige nøjagtigt er, at du har brug for. Hvad virker netop for dig, og hvad er det, der gør, at du netop handler/føler/tænker, som du gør. Måske er der meget lidt snak og rigtig meget behandling, og måske er det omvendt. Vi tager udgangspunkt i dine ønsker og behov og finder sammen ud af, hvordan vi bedst og mest effektivt når dine mål og ønsker for behandlingen. 

 

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.