Liv Brøgger - Psykolog

Etablér en sikker forbindelse til dig selv.

Liv Brøgger


Information om eventet

12-10-2018 14:00
26-10-2018 14:00
9-11-2018 14:00
23-11-2018 14:00
7-12-2018 14:00
3 timer – 2.700 kr.
Godthåbsvej 15 1.sal, Skanderborg, 8660 Se profil

Etablér en sikker forbindelse til dig selv.

’Etablér en sikker forbindelse til dig selv’

Et kursus for dig, der ønsker at finde dit eget indre ståsted i en omskiftelig og foranderlig verden, som nemt kan gøre os stressede, angste eller deprimerede. Kurset er introducerende og henvender sig til alle, der længes efter en mere stabil indre kontakt til sig selv.

Kurset forløber over fem gange af tre timers varighed, hvor vi sammen vil undersøge områder, der erfaringsmæssigt kan give en indre stabilitet. En stabilitet eller en indre forbindelse, der kan fungere som guideline i forhold til at holde dig i kontakt med dig selv, når tilværelsen tager opmærksomheden, og hverdagen kræver sit.
Du vil lære hvordan du kan berolige et uroligt nervesystem, og du vil blive mere bevidst om dine værdier. Du vil få øget din bevidsthed om, hvordan tanker og følelser sanses i din krop. Du vil blive introduceret til meditative teknikker, der kan være en hjælp til at slippe vanemæssig modstand imod forandring. Efter kurset vil du have udviklet et nyt indre udgangspunkt, hvorfra du kan navigere i den virkelighed, som dit liv består af lige nu.
Kurset indeholder hver gang let yoga og træning af kropsligt nærvær. Dialoger mellem deltagerne og i gruppen. Guidede meditationer og meditative øvelser. Hjemmeopgaver til din proces mellem vores møder. Oplæg om de forskellige emner og feedback på hjemmearbejdet i plenum, så alle kan drage nytte af de erfaringer I får undervejs. Undervisningen struktureres omkring fem temaer og improviseres ud fra jeres deltagelse undervejs.

De fem temaer du vil komme til at fordybe dig i er:

Slap af:
Lær at berolige dig selv: Den første dag vil du lære mindfulness teknikker, som kan hjælpe dig til at berolige et uroligt nervesystem. Vi vil lave fysisk afspænding og guidet meditation. Vi vil i gruppen se på, hvad det er for tanker og følelser, som får nervesystemet til at spænde op og være i alarmberedskab. Hjemmeopgave som forberedelse til anden dag: undersøg dine værdier fra en afslappet tilstand, helt frit og uden at overveje, hvad andre vil tænke om det.

Find dine værdier:
Undersøg din indre sandhed: På den anden dag undersøges dine egne værdier. Der vil være dialoger mellem deltagerne og i gruppen, hvor du udforsker dine egne værdier. Der vil være øvelser, som kan hjælpe til at undersøge, hvordan du ønsker at handle overfor andre mennesker og dig selv. Hjemmeopgave til tredje dag: afprøv et par gange at handle i overensstemmelse med dine værdier. Udtryk hvad du føler, eller gør noget for en anden, som viser, hvad du står for. Læg mærke til hvordan det føles for dig.

Stå fast:
Find dit indre ståsted: På den tredje dag arbejdes der videre med hjemmeopgaven: hvad var dine erfaringer med at handle ud fra dine egen værdier? Vi etablerer bevidst kontakt med kropslige fornemmelser, følelser og tanker, så du ved, hvad du skal navigere efter fremover. Din sansning af virkeligheden er mere stabil end dine tanker og overvejelser om den. Din fysiske og kropslige forankring i fornemmelsen af at handle på dine egne værdier, giver dig et mere stabilt udgangspunkt for dine handlinger. Hjemmeopgave til fjerde gang: undersøg hvad der står i vejen for, at du handler sådan, som du ønsker (krop, følelser, og især tanker).

Giv slip:
Opdag indre modstand: På den fjerde dag vil vi arbejde med hvilke overbevisninger eller selvbilleder, der står i vejen for, at du kan handle, som du ønsker. Du vil blive præsenteret for meditative teknikker, som kan hjælpe dig til at integrere, og forandre den indre modstand, som holder dig i vanemæssige måder at være på. Hjemmeopgave: afprøv et par gange at droppe den måde du plejer at gøre noget på. Byt om på rutiner, eller undlad at følge dine egne ’regler’ for, hvad der er ’rigtigt’ eller ’forkert’.

Lev dit liv:
Navigér i den virkelighed dit liv består af: Den femte og sidste dag handler om at samle dine erfaringer og gøre dig klart, hvad du kan, vil og ønsker at gøre anderledes fremover. Du laver et notat med dine vigtigste erfaringer og konkrete forslag til måder, hvorpå du kan integrere dem i dit liv. I deler jeres beslutning med gruppen, både for at have vidner på det og for at alle kan få inspiration til egen proces.

Praktisk:
Medbring en notesbog, og gerne en mobil, der kan optage de guidede meditationer mens den er på lydløs. Tag behageligt tøj på, som du kan bevæge dig i. Vi sidder på meditationspuder og på gulvet, men der er stole, hvis det er nødvendigt for dig. Der bliver holdt en kort pause med en kop te og lidt snacks.

Kurset forløber over 5 fredage kl 14-17 på følgende datoer: 12/10, 26/10, 9/11, 23/11 og 7/12.

Det foregår i Sundhedshuset i Bakkerne, Godthåbsvej 15, 1. 8660 Skanderborg.

Tilmelding senest 20. september 2018 på psykolog.broegger@gmail.com eller via GoMentor.

Du er meget velkommen til at ringe til mig, hvis du har spørgsmål til kurset. Jeg glæder mig til at høre fra dig!


Del dette oplæg med dine venner og netværk

;

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere