Andre forstyrrelser i barndom eller ungdom - GoMentor

Andre forstyrrelser i barndom eller ungdom

Foruden de førnævnte forstyrrelser her på GoMentor.com, findes der en række forstyrrelser i barndommen eller ungdomsårene, som kan påvirke hele familien. Fra søskendejalousi til selektiv mutisme til separationsangst, er der mange forskellige symptomer der kan opstå i forbindelse med disse forstyrrelser, men de er oftest lette at identificere, så man kan få stillet en diagnose. Online terapi via GoMentor.com kan hjælpe med alle disse lidelser. Før du beslutter dig for, om du vil have hjælp til en forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene, er her lidt yderligere information, der kan være med til at gøre beslutningen en smule lettere. 

Former for forstyrrelser i barndommen eller ungdomsårene

Disse er nogle af de forskellige forstyrrelser der også kan opstå i barndommen eller ungdomsårene.

 • Abnorm separationsangst – En psykisk tilstand der gør, at man savner steder eller personer så meget, at det forårsager voldsom angst og andre negative følgevirkninger.
 • Overdreven søskendejalousi – Når søskendejalousi begynder at terre på ægteskab, skole og forhold, kan det være tegn på, at der foreligger et større problem.
 • Selektiv Mutisme – En alvorlig angstforstyrrelse, der gør, at børn der ellers kommunikerer normalt ”fryser” i offentlige eller uvante situationer.
 • Reaktiv tilknytningsforstyrrelse – Når et barns fysiske og psykiske behov svigtes, og de begynder at have sociale interaktionsproblemer.
 • Bevægelsesstereotypier – Ikke-funktionel og repeterende motorisk adfærd hos børn.
 • Uspecificeret forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene – Når der observeres symptomer fra to eller flere af de ovennævnte forstyrrelser, siges der at være tale om en uspecificeret forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene.

Årsager til andre forstyrrelser i barndommen eller ungdomsårene

Der er forskellige årsager til andre forstyrrelser i barndommen ungdomsårene – nogle er fysiske, imens andre relaterer sig til det miljø barnet færdes i, herunder dårligt forældreskab. Oftest gøres der ikke noget, når der observeres milde symptomer på disse forstyrrelser, hvilket kan gøre problemet større. Stress og traumer i et barns liv kan være en anden årsag til, at barnet får problemer med en af disse forstyrrelser. 

Symptomer på andre forstyrrelser i barndommen eller ungdomsårene

Symptomerne på disse forstyrrelser vil som oftest variere, afhængig af hvilken forstyrrelse der er tale om, men overordnet vil de relatere sig til angst og andre mentale problemer, som kan forårsage problemer i sociale og uddannelsesmæssig sammenhæng. Repeterende bevægelser kan også pege i retning af en forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene. Selvom symptomerne vil variere, hvad end de alle eller ingen af dem observeres, er det vigtigt at man får stillet en ordentlig diagnose, så man kan få behandling. 

Behandling af andre forstyrrelser i barndommen eller ungdomsårene

Her hos GoMentor.com kombineres vores tilknyttede terapeuters kompetencer med Internettets kommunikationsmuligheder. Online terapi kan hjælpe med alle symptomerne på andre forstyrrelser i barndommen eller ungdomsårene, før det udvikler sig til større problemer. Terapi og rådgivning har vist sig at være enormt effektivt i relation til sådanne forstyrrelser. Det er relativt nyt, at man kan få terapi online, men den viden og information som vores tilknyttede terapeuter ligger inde med, er den samme, som har hjulpet adskillige igennem mange år.  

Definition af Andre Forstyrrelser i Barndommen eller Ungdomsårene

En anden forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene, er en der ikke passer specifikt ind i en af de øvrige kategorier af relaterede barndomsforstyrrelser, men som har en række lignende symptomer. Terapi og rådgivning er effektive måder at bearbejde sådanne forstyrrelser på.

Symptomer på / Grunde til Andre Forstyrrelser i Barndommen eller Ungdomsårene

 • Mareridt
 • Sengevædning
 • Frygt for at være alene
 • Voldsomt angst
 • Ekstreme, kontinuerlige adfærdsproblemer
 • Panikanfald
 • Repeterende motoriske bevægelser
 • Besvær med social interaktion
 • Søskendejalousi
 • Mærkelig tale
 • Impulsiv adfærd
 • Undgåelse af fysisk kontakt
 • Indlæringsbesvær

Uspecificeret Forstyrrelse i Barndommen eller Ungdomsårende

En uspecificeret forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene har symptomer fra to eller flere af de øvrige lidelser i denne kategori. Hvad end der er tale om symptomer på selektiv mutisme, bevægelsesstereotypier eller noget tredje, kan en uspecificeret forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene være svær at håndtere, på grund af den uspecifikke karakter. Der er mange risici forbundet hermed, hvorfor behandling er enormt vigtigt, hvis symptomerne opstår. 

Symptomer på uspecificeret forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene

De konkrete symptomer vil variere fra person til person, men de vil omfatte symptomer der også ses ved andre forstyrrelser i barndommen eller ungdomsårene. De kan vise sig som mareridt, panikanfald, frygt for at være alene eller andre fysiske eller mentale symptomer. Fordi der viser sig symptomer fra flere forskellige lidelser, kan det være svært at vide om der egentlig foreligger et problem. Det er derfor det er vigtigt at få stillet en klar diagnose. Hvis ikke det behandles, kan en uspecificeret forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene fører andre farer med sig. 

Farer ved uspecificeret forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene

Eftersom det måske ikke er muligt at stille en mere specifik diagnose med symptomer fra flere forskellige lidelser, er der en række risici forbundet med uspecificeret forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene. Hvis ikke det opdages, og således heller ikke behandles, risikerer man, at andre, mere alvorlige, lidelser vil følge i kølvandet på den uspecificerede forstyrrelse. Der er mange ting der kan gå galt, hvis ikke en uspecificeret lidelse behandles, herunder depression eller adfærdsvanskeligheder. 

Behandling af uspecificeret forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene

En uspecificeret forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene kan være frustrerende at have med at gøre, fordi man ikke kan stille en fuldstændig klar diagnose. Det er derfor du kan få online terapi via GoMentor.com, der kombinerer terapeuter, der er uddannede indenfor denne type forstyrrelse, med online rådgivning, der kan bidrage med trøst og støtte til familier der går igennem en uspecificeret forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene, med alt hvad det indebærer. 

Definition af Uspecificeret Forstyrrelse i Barndommen eller Ungdomsårende

En uspecificeret forstyrrelse i barndommen eller ungdomsårene er en lidelse, der omfatter symptomer fra en eller flere af de øvrige forstyrrelser i barndommen eller ungdomsårene. Symptomerne variere, grundet den uspecifikke karakter, men behandling gennem terapi og rådgivning er muligt, selvom man ikke kan konkretisere forstyrrelsen nærmere.

Symptomer på / Grunde til Uspecificeret Forstyrrelse i Barndommen eller Ungdomsårende

 • Mareridt
 • Sengevædning
 • Ekstreme, vedvarende adfærdsproblemer
 • Ekstrem angst
 • Mærkelig tale
 • Impulsiv adfærd
 • Undvigelse af fysisk kontakt
 • Indlæringsproblemer

Kæmper du med Andre forstyrrelser i barndom eller ungdom? Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Aynur Sulimanov Annette Thomsen Thor Oppenhagen Christensen Ronn Rasmussen
km fra

Få hjælp til Andre forstyrrelser i barndom eller ungdom

Kæmper du med Andre forstyrrelser i barndom eller ungdom? Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Aynur Sulimanov Annette Thomsen Thor Oppenhagen Christensen Ronn Rasmussen
Prøv online terapi til halv pris

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.